Datum plaatsing: 21-04-2023 21:53:00

Verslag en foto's: Geflatteerde winst voor ADO in duel met De Graafschap

ADO Den Haag heeft in de uitwedstrijd tegen de Superboeren met 0-1 weten te winnen. Tegen de verhouding in, want De Graafschap had deze wedstrijd overwicht en vele kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar kon de trekker niet overhalen.

Trainer Dick Advocaat kon deze wedstrijd geen beroep doen op Xander Severina, Asante enSilvinho Esajas. Daarentegen maakte Finn van Breemen na blessureleed zijn rentree in de basis. Ook Gregor Breinburg mocht in de basis starten. Bij de Graafschap startte oud ADO Den Haag speler Giovanni Korte in de basis.

De thuiswedstrijd dit seizoen van ADO tegen De Graafschap eindigde in 2-2. Doelpuntenmakers aan Haagse zijde waren Esajas en Wehrmann.

ADO heeft nog steeds een hele kleine kans om zich te plaatsen voor de play-offs voor promotie. Maar zoals de laatste wedstrijden al vaker opgemerkt, dan moet er wel gewonnen worden.

In de tweede minuut kon keeper Stevens al aan de slag, hij wist een vroege tegentreffer te voorkomen. In de achtste minuut had ADO enorm geluk toen bij een aanval van Haen de bal via de paal uit het doel kaatste. In de rebound wist Stevens redding te brengen. De Graafschap bestookte het doel van Stevens in het eerste kwartier keer op keer, maar kon de trekker niet overhalen.
Het eerste kansje van ADO, een schot in de 16 door Sleegers, was een te gemakkelijke prooi voor keeper Hidde Jurjus. Daarna ging De Graafschap verder met waar ze waren gebleven, zich op het Haagse doel richten. Ook Neghli miste in de 21e minuut op een haar na het Haagse doel. Het mag wel een wonder genoemd worden dat het doel van Stevens de eerste helft schoon bleef, want ADO grossierde in balverlies.

In de meeste laatste wedstrijden toont ADO twee gezichten. De eerste helft is vaak totaal anders dan de tweede. Het zou mooi zijn als ADO in de tweede helft terug zou komen, al zou het alleen maar zijn voor de ruim honderd meegereisde supporters voor wie geen afstand te groot is om de spelers aan te moedigen.

In de tweede helft waren de meeste en betere kansen nog steeds voor de thuisclub. Bilate wist keeper Jurjus bijna te verrassen, maar de keeper bleef alert. Verheydt kreeg net daarvoor geel voorgehouden door scheidsrechter Hensgens, dat betekent dat Verheydt, net als Kemper die in de eerste helft geel kreeg, de volgende wedstrijd vanaf de tribune moet toekijken (Update: alleen Boy Kemper is de volgende wedstrijd geschorst).
Vooralsnog viel erover het haagse spel niet meer  te vertellen dan de wissels van trainer Advocaat. Gregor Breinburg en Joey Sleegers werden in de 61e minuut vervangen door Catic en Zwarts. Vijf minuten later kwam Komljenovic in het veld voor Bilate. Op slag van het haags kwartiertje werd Kishna vervangen door Sellouki. Het hielp allemaal niet, de Superboeren bleven de regie houden en kansen creeeren. Nog steeds zonder resultaat en het hopen was daarom op een gestolen goaltje van ADO. En die viel in de 86e minuut door Verheydt.  tegen de verhouding in en eigenlijk onverdiend, maar dat maakt voor alles wat geel en groen is natuurlijk niets uit. De Graafschap had in de extra tijd nog kansen om de stand gelijk te trekken, maar ook die bleven onbenut.

Drie belangrijke punten mee naar huis!! Én nog steeds een hele kleine kans om de play-offs te behalen.

Volgende week vrijdagavond wacht de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport.