Datum plaatsing: 16-04-2023 14:09:00

Verslag en foto's: ADO geeft voorsprong tegen Almere uit handen

ADO Den Haag heeft zondagmiddag thuis in het Bingoal stadion een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. De wedstrijd eindigde in 2-3.

De vroege zondagmiddag wedstrijd leverde een goed gevuld stadion op, waarbij vooral de kidstribune mede door een speciale actie goed gevuld was.

Om nog mee te kunnen doen voor een plaats in de play-offs voor promotie naar de eredivisie, heeft ADO nog steeds een kleine kans. De Haagse formatie zal in de zes wedstrijden die nog resteren een winnende reeks moeten neerzetten.
Dan zou er vanmiddag een beter resultaat moeten worden neergezet dan eerder dit seizoen in de uitwedstrijd tegen Almere City. De thuisclub won die wedstrijd met 4-1. In die wedstrijd speelde ADO vanaf de 61e minuut met 10 man vanwege een rode kaart voor Daryl Werker.  Het Haagse doelpunt in die wedstrijd kwam op naam van Malik Sellouki.

Trainer Dick Advocaat kon deze wedstrijd weer een beroep doen op de van een blessure herstelde Xander Severina, hij startte als vanouds in de basis. Finn van Breemen was ook weer hersteld, hij begon deze wedstrijd op de bank.

ADO kwam in de tweede minuut met de schrik vrij. Titouan Thomas liet in het doelgebied van Almere bij een verdedigingsactie de bal los, voormalig ADO jeugdspeler Lance Duijvestijn profiteerde daarvan en schoot op doel maar gelukkig niet goed gericht. Daarna kantelde de wedstrijd in het voordeel van ADO Den Haag.
In de zevende minuut scoorde Verheydt het eerste doelpunt voor ADO vanmiddag tegen zijn oude werkgever. De markante spits speelt overigens nog steeds met gezichtsmasker vanwege de neusbreuk die hij twee weken geleden opliep.
Vijf minuten later werd de feestvreugde in het Bingoal stadion nog groter toen Titouan Thomas vanuit een corner de 2-0 op het scorebord zette. Almere City had daarna een tijd niets in te brengen.. Verheydt bracht ADO in de 30e minuut nog bijna op 3-0, maar keeper Nordin Bakker kon de kopbal van Verheydt pareren.
Almere wist in de 35e minuut door een doelpunt van Kornelius Hansen de spanning terug te brengen: 2-1. Het publiek veerde een minuut of wat later op toen Severina van afstand op het doel van Bakker schoot, de bal ging echter hoog over.
Voor de rust kwam ADO goed weg toen Almere meer en meer in de wedstrijd terug kwam en de bal een keer rakelings over het doel van Stevens schoot. De hoekschop erna leverde gelukkig niets op, zodat de rust met de 2-1 voorsprong werd bereikt.

Na de thee kwamen beide ploegen ongewijzigd het veld in. De tweede helft was nog geen twee minuten oud toen Hamdi Akujobi zijn club op gelijkstand zette: 2-2.
De wedstrijd werd daarna rommelig met een aantal overtredingen. Bilate en Titouan Thomas kregen bij twee van die overtredingen de gele kaart voorgehouden door scheidsrechter Makkelie. Om het allemaal nog erger te maken kreeg ADO in de 65e minuut een derde doelpunt om de oren. Doelpuntenmaker was de al eerder genoemde oud jeugspeler van ADO Lance Duijvestijn: 2-3.
Op slag van het haags kwartiertje bracht Advocaat maar liefst vier wissels in. Voor Joey Sleegers, Dhoraso Klas, Xander Severina en Boy Kemper kwamen Sacha Komljenovic, Silvinho Esajas, Amar Catic en Joël Zwarts in het veld. Het leverde ADO meteen een paar kansen op, waarvan de beste voor Joel Zwarts was. Het bleef echter helaas allemaal zonder resultaat. Ook een vrije trap in de vijf minuten extra tijd leverde niets op.

Vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen De Graafschap.