Datum plaatsing: 15-04-2023 19:50:00

Verslag en foto's: ADO Vrouwen door PSV uit de beker geknikkerd

De ADO Den Haag Vrouwen verloren zaterdagmiddag in de halve finale van de beker van PSV met 1-4 in eigen huis.

Nadat ADO vorige maand in de kwartfinale tegen SC Heerenveen won plaatste het zich in deze halve finale. De derde halve finale op rij.

Trainer Sjaak Polak kon geen beroep doen op Jaimy Ravensbergen. Zij scheurde onlangs de kruisband van haar knie en is voor lange tijd uitgeschakeld.

Het sfeerteam had weer alles uit de kast getrokken om de dames aan te moedigen, daar zou het zeker niet aan liggen.

PSV begon sterk aan de wedstrijd in het Bingoal Stadion en kwam al in de derde minuut op voorsprong, nadat Laura Strik de bal achter Barbara Lorsheyd had gekopt.
Pas na 22 minuten viel de eerste kans voor ADO te noteren, het schot van Rijsbergen op het doel van Danielle de Jong was echter een makkelijke prooi voor de keepster.
In de 27e minuut vergrootte Zera Hulswit de voorsprong: 0-2.
Polak haalde een paar minuten later Vanessa Susanna naar de kant, haar vervangster was Kayra Nelemans
Even voor de rust had ADO de kans om de aansluitingstreffer te maken. Na een corner was er in de rebound kans op kans om de keepster te verschalken, maar de Eindhovense verdediging voorkwam telkens het doelpunt.

Na de thee kwamen Louise van Oosten en Jill van den Ende in het veld voor de in de kleedkamer achtergebleven Chloe van de Velde en Lysanne van der Wal.
ADO dook in de eerste fase van de tweede helft regelmatig voor het doel van PSV op, maar het bracht geen verandering in de stand. Er werd een corner geforceerd en uit een rebound van een vrije trap ging de bal net naast het doel.
Polak wisselde kort voor het haags kwartiertje Wielle Douma voor Viehoff. Het haagse kwartiertje dat met de 0-3 door een doelpunt van invalster Inessa Kaagman begon.
Tien minuten later kwam er dan toch nog een spoortje van hoop voor het geel groene publiek. Invalster Viehoff zette de 1-3 op het scorebord.
Vanwege de vele blessurebehandelingen in de tweede helft telde scheidsrechter Van Pelt vijf minuten bij de wedstrijd. In die laatste fase zette ADO druk, maar de Brabantse verdediging en de keepster bleven alert.
ADO Den Haag kon echter de 1-4 in de laatste minuut van de extra tijd niet voorkomen.
Helaas blijft het team dit seizoen ook in de halve bekerfinale steken.
Zondag speelt jong PSV tegen FC Twente de andere halve finale. De finale zal op donderdag 18 mei in Den Haag worden gespeeld.

Ondertussen kan ADO zich weer helemaal richten op de competitie. Volgende week vrijdag wacht de competitiewedstrijd thuis tegen...PSV.