Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 10-04-2023 10:12:00

TOTO KNVB-beker: ADO Den Haag o21 overtuigend naar halve finale

Het team van trainer Giovanni Franken heeft de halve finale van de TOTO KNVB-beker o21 bereikt na een verdiende overwinning in Venlo tegen VVV o21. Matchwinnaar in Venlo was Sofyan El Hannoudi, die na bijna een uur de winnende treffer binnentikte.

tekst: Glenn Duijzer

ADO o21 was oppermachtig tegen VVV Venlo o21, de huidige koploper uit de Divisie 3A. Dat de overmacht niet in de eindstand is terug te vinden is een gevolg van een probleem waarmee de ploeg al vanaf de start kampt: scorend vermogen. Ook in Venlo was dit het geval. De kansen waren er genoeg, alleen dat laatste schot ontbrak.

Veelbelovend
Binnen vijf minuten was er al de eerste kans nadat Robyn Esajas de bal in het Venlose strafschopgebied afpakte van een verdediger. Esajas legde de bal netjes af bij Calvin Gustina. Zijn voorzet werd door doelman Craenmehr voor de voeten van Aimane El Karicha gestompt. De behendige buitenspeler kapte zijn directe tegenstander uit en zag zijn schot op de keeper eindigen. De start was veelbelovend en voor de rust kreeg ADO Den Haag o21 nog een drietal kansen. Als eerste was het wederom El Karicha, die in zijn actie net een stapje te veel nam, waardoor zijn schot de kracht miste.

Nadat El Hannoudi na een mooie pass alleen voor de doelman stond, zag hij zijn inzet door dezelfde doelman geblokt worden en daarna schoot ook Nick Broekhuizen op de doelman. In de laatste vijf minuten voor de rust was het een poging van afstand van El Karicha die buiten bereik van de Venlose doelman op de lat eindigde. Dat het bij rust nog 0-0 stond, daar mochten de geelzwarten blij mee zijn. Aan de Haagse kant overheerste meer de onvrede, dat er nog geen veilige voorsprong was genomen.

Omhaal
Na rust veranderde het beeld nauwelijks. Het was ADO Den Haag o21, dat de bovenliggende partij was en VVV o21 speelde vooral op de eigen helft. Net zoals voor rust, hadden de bezoekers al binnen vijf minuten de score kunnen opvoeren. Het schot van buiten het strafschopgebied van Gustina ging net over het Venlose doel. Enkele minuten later was het een corner van Finn de Bruin, die door Gylermo Siereveld werd doorgekopt in het doelgebied. Niels Noordhoek probeerde het met een omhaal die de doelman van VVV o21 niet helemaal onder controle kreeg. Broekhuizen was er als de kippen bij, maar zijn inzet eindigde in de handen van de doelman. Tweemaal was verdediger Emre Ates dicht bij een treffer uit vrije trappen van De Bruin. De eerste kopte Ates nog over, de tweede wist de doelman te stoppen.

Het was duidelijk dat de druk alleen maar hoger en hoger werd en het wachten was op de Haagse treffer. Na 58 minuten was het dan zover. Een voorzet van El Karicha in het volle doelgebied werd door El Hannoudi mooi binnengetikt: 0-1. Eindelijk de bevrijdende treffer waarop iedereen wachtte. De verwachting was dat de thuisploeg nu wel zou instorten, maar het tegendeel was waar. Binnen vier minuten had Diego van Zupthen de gelijkmaker op zijn hoofd, maar de Haagse doelman Thijmen de Koning reageerde alert en wist de bal te stoppen.

Jacht
Het bleek achteraf de enige kans van de thuisploeg te zijn. ADO Den Haag o21 ging nog wel op jacht naar meer, maar hield ook netjes achterin de deur dicht. Broekhuizen was de enige Haagse speler die nog een goede kans kreeg nadat hij op het randje van buitenspel werd weggestuurd. Helaas ontbrak de kracht om een geplaatste bal in de verre hoek te plaatsen en wist de doelman de bal te stoppen. Na het laatste fluitsignaal van arbiter Daniël Drost was de ontlading aan Haagse zijde groot. Dankzij de 0-1 overwinning speelt ADO Den Haag o21 nu in de halve finale tegen PEC Zwolle o21. De wedstrijd in Zwolle stond oorspronkelijk op 29 april, maar dan spelen de Zwollenaren al een inhaalwedstrijd tegen FC Twente/Heracles Academie o21. Het is dus nog even wachten op de nieuwe datum voor deze wedstrijd.

Komende zaterdag speelt ADO Den Haag o21 op De Aftrap de thuiswedstrijd tegen FC Twente/Heracles Academie o21. De aftrap is om 15.00 uur.