Datum plaatsing: 07-04-2023 21:55:00

Verslag en foto's: ADO pakt punt in uitwedstrijd tegen Roda

ADO Den Haag heeft vrijdagavond met een gelijkspel van 1-1 genoegen moeten nemen. Het doelpunt aan Haagse zijde kwam op naam van Mario Bilate. Na de rust trok Roda de stand gelijk en moest Roda het laatste kwartier met 10 man spelen na een rode kaart voor hun aanvoerder.

Dick Advocaat kon nog geen beroep doen op de geblesseerde Van Breemen en Absalem. Verheydt die vorige week vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Telstar zijn neus brak begon op de bank evenals Severina die licht gebleseerd is. Bilate maakte zijn rentree in de basis.

Voor Joël Zwarts, die in de basis begon, was het zijn 100e wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie.

ADO Den Haag is de laatste 6 uitwedstrijden op rij ongeslagen, vandaag zou het bij winst of gelijkspel de zevende maal op rij zijn.

Na een aftastend begin was het eerste schot op doel voor Roda, de corner die eruit voorkwam leverde echter niets op. ADO leed veel balverlies en Roda was degene die er het meest uit wist te komen. In de 16e minuut probeerde Ouaissa met een afstandsschot Stevens te verschalken, maar de bal ging naast. Ook een inzet van Arjen van der Heide leverde niets op voor de thuisploeg. Vooralsnog kwam Komljenovic, die in de 14e minuut geel kreeg wegens een overtreding op Ouaissa, nog het dichst bij keeper Nicolas in de buurt, maar echt gevaar leverde het niet op. ADO probeerde het nog wel. Een kwartier voor rust gaf Sleegers voor op Zwarts, maar de verdediging van de Limburgers was goed bij de les. Dat waren ze een minuut voor rust niet, want Kemper kon Bilate die vrij stond eenvoudig bedienen die vervolgens de bal achter Nicolas deponeerde: 0-1.

Roda kreeg na de rust, in de 54e minuut de kans om de stand gelijk te trekken. Asante maakte een overtreding in de 16, kreeg geel van scheidsrechter Martijn Vos die meteen naar de stip wees. Dylan Vente benutte de strafschop feilloos en zette de 1-1 op het scorebord.

Scheidsrechter Vos deelde in de 68e minuut zijn derde gele kaart aan ADO uit. Dit keer ging Kishna op de bon wegens hands. Advocaat wisselde in de 69e minuut. Verheydt kwam er, met masker, in voor Komljenovic en Severina verving Sleegers. In de 74e minuut moest Roda dus met 10 man verder nadat Nils Röseler na een overtreding op Zwarts zijn tweede gele kaart in de wedstrijd, en dus rood, kreeg voorgehouden door de scheidsrechter. De scheidsrechtersbal die daarop volgde leverde niet op. Daarna wisten beide teams nog een paar kansjes te creeeren, voor ADO was dat onder meer Titouan Thomas met een afstandschot. Advocaat wisselde in de laatste minuut officiële speeltijd Kishna voor Breinburg. De stand bleef hoe dan ook 1-1.

Dus weer ongeslagen in een uitduel en een punt mee naar huis maar of het genoeg is in de strijd om de play-offs te behalen, valt te betwijfelen.