Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 04-04-2023 10:52:00

Divisie 1: ADO Den Haag o21trekt aan langste eind in Breda

Hoewel ADO Den Haag o21-trainer Giovanni Franken vooraf niet wilde spreken over een ‘Do or Die’- wedstrijd, stond hij achteraf wel glunderend langs de lijn na de met 3-4 gewonnen wedstrijd.

tekst: Glenn Duijzer

Net zoals de midweekse wedstrijd tegen De Graafschap o21was begonnen, werd er nu ook in Breda gestart. De thuisclub zette vanaf de aftrap ADO Den Haag o21flink onder druk. Na vijf minuten was het al 1-0 voor NAC Breda O21. Verdediger Corijn Kokkeel nam van grote afstand het Haagse doel onder vuur. Doelman David van de Riet kreeg de bal niet onder controle en Kevin Silva was er als de kippen bij om de bal in het Haagse net te schieten.

ADO Den Haag o21probeerde meer onder de druk uit te komen en zeven minuten later schoot Sofyan El Hannouidi van dichtbij de gelijkmaker binnen: 1-1. De ploeg van trainer Franken was weer terug in de wedstrijd, maar het werd in de achttiende minuut toch weer 2-1 voor NAC Breda O21. Na slecht uitverdedigen werd de bal op Adam Kaied gespeeld en de geelzwarte aanvaller plaatste de bal net buiten bereik van de Haagse doelman in de verre hoek: 2-1.

In de rust werden er aan Haagse kant een tweetal wissels doorgevoerd. Elijah Velland en Kaj van Houwelingen bleven in de kleedkamers achter en hun vervangers waren Robyn Esajas en Aimane El Karicha. Hoewel de thuisploeg een optisch overwicht had, wisten ze dat niet in treffers uit te drukken.

Net na het uur spelen verliet ook de oud-NAC Breda-speler Gylermo Siereveld het veld en zijn vervanger was Jesse Reinders. Een lange bal uit de Haagse verdediging werd door verdediger Omar Mekkaoui maar half uitverdedigd. Nick Broekhuizen nam de bal ineens op zijn slof en schoot strak in de kruising: 2-3. Dit was het signaal voor de geelgroenen om alles op alles te gaan spelen voor een beter resultaat. Nog geen vijf minuten later stond het gelijk nadat wederom El Hannoudi een bijna identiek doelpunt scoorde als zijn eerste: 3-3.

Beide ploegen gingen op jacht naar de winnende treffer en het was zes minuten voor tijd dat Calvin Gustina een fout in de geelzwarte verdediging genadeloos afstrafte met een poeier in de kruising: 3-4. Doelman Van de Riet wist in de laatste minuut met zijn vingertoppen de gelijkmaker te voorkomen. ADO Den Haag o21doet met deze zege goede zaken om de onderste regionen te ontlopen. Komende zaterdag speelt de ploeg in de kwartfinale van de KNVB-beker op bezoek bij VVV Venlo O21. De aftrap aan Sportpark de Merelweg is om 14.30 uur.