Datum plaatsing: 31-03-2023 21:03:00

Verslag en foto's: moeizame winst in belangrijk duel met Telstar

ADO Den Haag heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Telstar met 3-1 gewonnen. Na in de eerste helft eerst met 0-1 achter te hebben gestaan werden de drie Haagse doelpunten in de tweede helft gemaakt.

Wentges, Van Breemen en Absalem waren wegens blessures nog niet inzetbaar.
Trainer Dick Advocaat stelde vanavond Komljenovic in de basis op. De speler is na lang blessureleed weer helemaal wedstrijdfit en kon daardoor zijn rentree in de basis maken.

Het belang van winst was groot in deze wedstrijd, wil ADO nog een kansje maken om zich via de ranglijst voor de playoffs om promotie te plaatsen.
Het eerste kwartier voetbal in het kletsnatte Bingoalstadion was niet echt om over naar huis te schrijven. Het enige wapenfeit was Verheydt die een bloedneus opliep en daarvoor enkele minuten aan de kant behandeld werd.
In de 18e minuut creeerde Zwarts een dot van een  kans, maar zijn voorzet voor het doel van Ronald Koeman jr. bereikte Sleegers niet. Een paar minuten later gaf Verheydt prima voor op Zwarts die te lang wachtte om de aanvallers voor het doel te bedienen, waardoor de bal naastgeschoten werd.
En als je zelf dan geen doelpunten maakt doet de tegenpartij het wel. Telstar schoot in de 22e minuut de bal achter Stevens, maar scheidsrechter Oostrom had buitenspel gezien. Twee minuten later was het dan toch raak, David Min zette zijn club op voorsprong, omdat zijn medespeler Plet de bal het laatst aanraakte kwam het doelpunt op naam van Plet.
ADO probeerde het nog wel en zette even aan met onder andere een kopbal van Verheydt, maar Koeman jr. hield met een knappe redding zijn doel schoon, zodat de rust met de 0-1 achterstand voor ADO werd ingegaan.

ADO kwam na de rust ongewijzigd het veld in. Telstar had oud ADO Den Haag speler Jonathan Mulder in de kleedkamer achtergelaten voor Delvechio Blackstone.
De tweede helft was nog maar vijf minuten oud toen Titouan Thomas met een fraai afstandsschot de gelijkmaker op het scorebord zette. Een minuut later crosste Zwarts het veld over en schoot ook van afstand, de bal ketste echter net van de paal af.
De 5339 toeschouwers zagen het Haagse spel daarna weer afzwakken.
Advocaat wisselde in de 65e minuut Sleegers voor Severina.
Verder viel er daarna even weinig te noteren of het moet een vrije trap van Kishna buiten de 16 zijn die op niets uitliep en de gele kaart voor Severina net voor het Haags kwartiertje zijn. In de 79e minuut had Koeman rood moeten krijgen toen hij Severina in kansrijke positie in de 16 onderuit haalde. Hij kreeg slechts geel, alsmede zijn trainer Mike Snoei die het niet met scheidsrechter Oostrom eens was. Thomas Verheydt maakte vanaf de 11 meter de stand 2-1. In de 82e minuut haalde Severina zijn gram: hij zette ADO op een comfortabele 3-1.
In de 87e minuut kwam bij de tegenstander oud ADO Den Haag speler Yahya Boussakou als wisselspeler in het veld.
In de, vanwege langdurige blessurebehandeling van Telstarspelers, acht minuten extra speeltijd wisselde Advocaat Kishna voor Breinburg en Verheydt voor Bilate.