Datum plaatsing: 19-03-2023 16:27:00

Vrouwenvoetbal: Verslag en foto's: ADO door naar halve bekerfinale

ADO Den Haag won zondagmiddag in de kwartfinale tegen sc Heerenveen met 2-0. Beide doelpunten vielen in de eerste helft en kwamen op naam van Liz Rijsbergen.

ADO Vrouwen behaalde in de competitiewedstrijden dit seizoen thuis en uit tegen  sc Heerenveen ruime overwinningen (3-0 en 0-5).

De statistieken lieten voor de kwartfinale zien dat  dat ADO Vrouwen zich tot nu toe vijf keer voor de halve finale heeft geplaatst. Vanmiddag zou dat bij winst de zesde keer kunnen worden.

Er was alles gedaan om de speelsters aan te moedigen, een sfeeractie, veel vlaggen en er waren 2188 toeschouwers aanwezig.
Het was allemaal echter niet te uitbundig want er was ook droevig nieuws: Voor de wedstrijd begon werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Luc Vande Velde, de vader van ADO-speelster Chloé VandeVelde. Haar vader overleed vorig weekend onverwachts op 59-jarige leeftijd aan een hartstilstand.

De eerste minuten van de wedstrijd verliepen nog wat stroef, maar ADO had al snel overwicht. In de achtste minuut scoorde Liz Rijsbergen op aangeven van Manon van Raay
Een half uur later creeerde ADO weer een goede kans en daarop volgden twee corners. Bij beide corners liet de Friese keepster Jasmijn Resink de bal bijna uit haar handen glippen. In de rebound schoot Liz Rijsbergen op aangeven van Viehoff via een fraai afstandschot de bal achter Resink.

Heerenveen kon er niet veel tegenover stellen, pas in de 58e minuut hadden ze een grote kans om de aansluitingstreffer te maken, de bal raakte echter alleen de lat.
Een minuut later werd er een minuut geapplaudiseerd voor de op 59-jarige leeftijd overleden vader van Chloé VandeVelde.
In het laatste kwartier waren er nog wat kansen voor Heerenveen, waarna de bal na een aanval rakelings over het doel van Barbara Lorsheyd geschoten werd en bij een latere aanval een paar minuten voor het einde van de officiële speeltijd door Kayra Nelemans de bal net voor de doellijn weggekopt werd.
In de extra tijd kreeg Liz Rijsbergen een publiekswissel van Sjaak Polak. Dante Wammes kwam voor haar in het veld. Even later werd de wedstrijd afgefloten door scheidsrechter Manon Plandsoen.

ADO heeft zich door de overwinning geplaatst voor de halve bekerfinale!

Update: Na de wedstrijd werd er geloot wie er in de halve bekerfinales tegen elkaar uit komen. De tegenstander in de halve bekerfinale  is PSV. De wedstrijd zal op zaterdag 15 of zondag 16 april in het Bingoal Stadion worden gespeeld.