Datum plaatsing: 17-03-2023 21:53:00

Verslag en foto's: ADO in eigen huis onderuit tegen Willem II

ADO Den Haag heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Willem II met 1-3 verloren. Zwarts zette ADO snel op voorsprong, maar in de tweede helft stelde de Brabantse club er drie doelpunten tegenover.

De wedstrijd vanavond is de laatste in de hectische periode van twee wedstrijden per week. Na de wedstrijd van vanavond waarin ADO als nummer 13 van de ranglijst het opneemt tegen de nr. 6 worden er in verband met de interlands twee weken geen competitiewedstrijden gespeeld.

Maar eerst moest de wedstrijd vanavond natuurlijk gespeeld worden. ADO zou bij winst een goede stap richting linkerrijtje kunnen zetten én zou in de vierde periode goede zaken kunnen doen.
Trainer Dick Advocaat kon vanavond geen beroep doen op Malik Selloukik, hij zit vanavond zijn tweede en laatste wedstrijd schorsing uit naar aanleiding van de rode kaart die hij in de wedstrijd tegen Top Oss opliep.
Verder zijn van Breemen, Kishna, Bilate en Wentges geblesseerd en is De Waal ziek.

Al in de eerste minuut kwam ADO op voorsprong door een doelpunt van Joël Zwarts, op aangeven van Rodriguez kopte hij de bal achter de Brabantse doelman Joshua Smits: 1-0. Even leek het doelpunt als eigen doelpunt op naam van Willem II-speler Owusu te komen, die schouder aan schouder met  Zwarts in het doelgebied stond, maar na het bekijken van de beelden werd het doelpunt toch aan Zwarts toegeschreven.
Er waren daarna wat kansen over en weer, met de gevaarlijkste voor de tegenstander in de 15e minuut. Gelukkig voor alles wat geel/groen is zonder resultaat.
Een overtreding van Titouan Thomas werd door scheidsrechter Van den Kerkhof met geel bestraft. De vrije trap randje 16 die het Willem II opleverde resulteerde in een corner, waarop Stevens redding moest brengen. Er was echter al gefloten voor buitenspel, dus het leverde sowieso niets voor de Brabanders op.

In de rust werd door de 6767 toeschouwers afscheid genomen van oudspelers Robert Zwinkels, Erik Falkenburg en Sem Steijn die bij het vorige afscheidsmoment (tijdens de rust van de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles) niet aanwezig konden zijn.

De tweede helft was er weer één met een heel ander gezicht dan de eerste. ADO had weinig in te brengen.
Zeven minuten na rust kwam Willem II op gelijkstand toen Matthias Verreth vanuit een vrije trap feilloos in één keer binnen schoot: 1-1
Daarna werd de ellende voor al wat Haags is groter toen Willem II speler Elton Kabangu in de 60 en 67e minuut scoorde: 1-3. Advocaat greep daarna in door blijkbaar meer op de aanval te willen spelen en bracht Joey Sleegers ten koste van Gregor Breinburg in het veld.
Verheydt probeerde de stand in de 70e minuut  wat draaglijker te maken, maar zijn schot was een makkelijke prooi voor doelman Smits.
Advocaat voerde twee minuten later een dubbele wissel door. Titouan Thomas en Joël Zwarts verlieten het veld, Silvinho Esajas en Amar Catic kwamen ervoor in de plaats.

Het mocht allemaal niet baten, de wedstrijd eindigde in 1-3 winst voor de Tilburgers.

De volgende wedstrijd is weer een thuiswedstrijd voor ADO. Het team van Advocaat neemt het dan op vrijdag 31 maart tegen Telstar op.