De Avondpost

Datum plaatsing: 29-06-1939 12:00:00

Oefenwedstrijd ADO - Grenchen 0-2

Woensdagavond was de Zwitsersche club Grenchen, welke zondag j.l.met 3-1 van het Dordtsche elftal had gewonnen, de gast van A.D.O.

De thuisclub had een invaller voor de Heer, voor wie Vreken als midvoor een zwakke partij voetbal demonstreerde. De eerste helft gaf van de gasten, vooral inden beginnen, niet dàt spel, dat algemeen verwacht werd.

Het ploegverband was wel beter dan bij A.D.O. doch de voorhoede knoeide voor het doel al evenzeer als die van de gastheeren. Na een kwartier stopte Koek een schot van den linksbuiten Buser onvoldoende en de bal rolde in het net.

In het resteerende half uur kreeg de thuisclub enkele fraaie kansen om den gelijkmaker te scoren, doch v.d. Beukel en Vreken zochten het doel op een andere plaats dan waar hij stond.  B.Tap, die geblesseerd was, werd vervangen door van Kampen.

Na de rust had Westhoven met Vreken van plaats gewisseld. De gasten begonnen met een geweldig offensief, doch vonden in Choufoer en Loof lastig te passeeren tegenstanders. Berg werd vervangen door Eversteyn.

Nu volgde een periode van snel aanvallend spel der Hagenaars, waarbij Neuteboom dicht voor het doel een goed, door v.d. Beukel aangegeven bal hoog over schoot. Het verre opdringen werd de Hagenaars noodlottig, toen bij een snellen uitval Koek, op den grond liggend, een bal onvoldoende stopte en de midvoor Tamer maar voor het intrappen had (0-2).

Hoewel A.D.O. inde laatste minuten alles op alles zette om de eer te redden, mocht haar dit niet gelukken. Er was vrij groote belangstelling. de scheidsrechter was de heer van der Meer