Datum plaatsing: 13-03-2023 22:20:00

Verslag: ADO Den Haag en FC Eindhoven in evenwicht

ADO Den Haag heeft maandagavond een punt gepakt in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Na de uitwedstrijd afgelopen vrijdagavond tegen Top Oss wachtte vanavond alweer de volgende wedstrijd.
De eerste wedstrijd in de vierde periode werd net zoals de laatste uitwedstrijden weer in Brabant gespeeld. Ditmaal tegen FC Eindhoven.

Trainer Advocaat kon deze wedstrijd geen beroep doen op Malik Sellouki die vrijdagavond de rode kaart kreeg voorgehouden door scheidsrechter Blank en vervolgens twee wedstrijden geschorst is. Ook Joey Sleegers was niet inzetbaar, hij viel vrijdag met een hamstringblessure uit.
Dhoraso Klas mocht sinds 16 december weer eens in de basis starten van een competitiewedstrijd. Dit kalenderjaar is hij alleen in de bekerwedstrijd tegen PSV in de basis gestart.

Bij FC Eindhoven spelen twee oud ADO Den Haag spelers. Evan Rottier, die in de basis stond en Youness Mokhthar die op de bank begon.

De spelersbus van ADO kwam door de vele files vanwege het stormachtige weer wat later aan bij het Jan Louwers Stadion en daardoor begon,in overleg met de KNVB, de wedstrijd een kwartier later dan gepland.

ADO was in de eerste helft de heersende ploeg en kwam in de 11e minuut op voorsprong. Na een afvallende bal vanuit een corner die door Kishna genomen was kreeg Kishna opnieuw een schietkans en die werd door Eindhovenspeler Dalhaus ongelukkigerwijze voor de thuisploeg in het eigen doel gewerkt: 0-1.
ADO was kansrijk door de vele voorzetten van Zwarts op Verheydt, die echter telkens de Eindhovense verdediging of doelman Bertrams op zijn pad vond.
De Brabanders hadden zelf niet veel in te brengen, op een grote kans net voor rust na, maar Dalhaus schot over het doel van Stevens.

FC Eindhoven trainer Penders had zijn spelers in de rust opgepept, waardoor de tweede helft een ander gezicht kreeg. De Eindhovenaren gingen meer in de aanval en ADO werd meer in de verdediging gedrukt.
Zwarts had in de 51e minuut nog wel een grote kans, maar keer Bertrams pareerde de kansrijke aanval.
Eindhoven werd sterker en sterker vooral na de drievoudige wissel in de 55e minuut. Eén van de wisselspelers die in het veld kwam was oud ADO speler Youness Mokhtar die tien minuten later de bal panklaar op Rottier voorgaf, de bal ging gelukkig voor ADO rakelings langs de paal van het doel van Stevens.
Het Haags Kwartiertje was amper ingezet door het uitvak toen Eindhoven speler Bannis de 1-1 inkopte.
Advocaat wisselde in de laatste 10 minuten Zwarts voor Catic en Kishna voor De Waal, maar het mocht niet baten. Ook Verheydt werd er uitgehaald voor Esajas.
Het had allemaal niet veel zin meer, want de wedstrijd was eigenlijk al gespeeld.

Eén punt, en dat is eigenlijk een beetje een tegenvaller, omdat ADO bij winst in het linkerrijtje van de ranglijst terecht had kunnen komen. Nu blijft de Haags club, mede de door de uitslagen van de andere clubs in de KKD vanavond,  steken op de dertiende plaats.

Vrijdag wacht de thuiswedstrijd tegen Willem II.