De Avondpost

Datum plaatsing: 26-03-1940 12:24:00

ADO ontging de zege D.W.S. Maakte tenslotte gelijk

Na ruim drie maanden gesloten te zijn geweest, werd op den Eersten Paaschdag het A.D.O.-terrein door duizenden bezocht om getuige te zijn van den belangrijken wedstrijd A.D.O.- D.W.S. De ontmoeting eindigde in een 2-2 gelijk spel, nadat A.D.O. tot een kwartier voor het einde met 2-0 de leiding had gehad.

Het waren twee gelijkwaardige ploegen: sterke verdedigingen, hard werkende middenlinies, doch voorhoeden, die de geboden kansen niet wasten te benutten. Twee spelers blonken uit en dat waren de beide backs Galdenhove en choufoer. Het was dan ook jammer, dat Caldenhove een kwartier na de rust moest uitvallen, na een botsing met den snellen linksbuiten Neuteboom, die eveneens de kleedtent moest opzoeken.

Ook daarna moest het spél eenige malen onderbroken worden, omdat enkele spelers in botsing waren gekomen en daarbij zag A.D.O. ook nog haar rechtsbuiten Vreeken vervangen. Daardoor was de voorhoede der Hagenaars, waarin v.d. Beukel was opgesteld voor de Heer, zeer gehandicapt. Bij de Amsterdammers was de rechtervleugel het gevaarlijkst. Drager had echter in Loof een uitstekenden bewaker, terwijl Choufoer de rest wel opknapte. Eerst toen de hardwerkende rechtsbinnen Slot de midvoorplaats had ingenomen kwamen de D.W.S.-aanvallen beter tot hun recht. Hij was ’t dan ook, die de fouten der Haagsche verdediging afstrafte en voor twee fraaie doelpunten zorgde. De eerste helft van den wedstrijd Stond op behoorlijk peil. Na een kwartier nam A.D.O. de leiding, toen de rechtsback Van Stokken jr. miste en J. Everstéijn hiaat voor het intrappen had 1-0. Daarna werden aan beide zijden enkele opgelegde kansen gemist, zoodat A.D.O. met een 1-0 voorsprong de rust inging.

Ind e tweede helft liep de thuisclub hard van stapel en Caldenhove c.s. kregen volop werk. Het grootste gevaar kwam van den A.D.O.-linkervleugel. Eerst toen het spel 27 minuten oud was profiteerde de invaller linksbuiten De Jong vaneen voorzet van P. Eversteijn en werd de stand 2-0.

In plaats van verder alles op de verdediging te zetten bleef A. D. O. aanvallend spelen, waardoor Slot gelegenheid kreeg na een snellen uitval den achterstand te verkleinen om enkele minuten voor h-et einde dit spelletje te herhalen en de partijen op gelijken voet te brengen, zoodat A.D.O, óp het laaJste oogenblik nog de zege moest prijsgeven.