17 TOP 35 10 2 23 32

Datum plaatsing: 04-09-1939 17:20:00

Zilverenbal wedstrijd SVV-ADO 0-7

S.V.V. heeft in den tweeden halven eindstrijd Blommestein voor Versteeg en A.D.O. Vreken voor v. d. Beukel, overigens hebben de ploegen geen wijziging ondergaan.

Scheidsrechter is de heer Machielsen. Het begint met eenig heen en weer getrap, waarbij beurtelings beide doelmannen hun capaciteiten kunnen toonen. Eerst als van Diggelen een snellen ren onderneemt en Blommestein uit den voorzet naast schiet, komt er eenige teekening in het spel. De Heer komt in onzachte aanraking met van Dijk, maar spoedig kan hij weer aan het spel deelnemen.

De eerste goede kans komt, als van Diggelen alleen op het doel van A.D.O kan afgaan, hij schiet echter veel te vroeg, zoodat Koek het leer er nog uit kan werken. Aan den anderen kant weet De Heer het net te treffen, maar terecht wordt dit doelpunt wegens buitenspel geannuleerd. A.D.O. is wel is waar iets sterker, doch veel bereikt zij daarmede niet, omdat de voorhoede het spel te klein houdt, waardoor de backs van S.V.V. steeds weer positie kunnen kiezen om hun gebied te zuiveren. Na ruim 20 minuten besluit Berg een snellen aanval van A.D.O. met een hard schot van flinken afstand, dat Opschor blijkbaar verrast (0-1). S.V.V. maakt het daarna de verdediging van A.D.O. geducht lastig, waarvan eenige hoekschoppen het gevolg zijn, die verder geen resultaat opleveren. Even voor de rust noteeren we een mooien aanval van A.D.O., Everstein schudt in een duel Feelders van zich af en jaagt vervolgens 't leer hard in het net (02). Tot de rust blijft het zo.

In het begin van de tweede helft onderneemt A.D.O. een serie aanvallen, uit een waarvan Berg zeer hard inschiet, Opschor duikt naar den hoek en grabelt er den bal nog net uit. Er volgt dan een periode, dat A.D.O. ver in de meerderheid is en S.V.V. bijna niet in staat is den bal weg te werken. Maar als de Schiedammers zich ten slotte loswerken, zijn zij ook dadelijk gevaarlijk. Romeyn, Blommestein en van Diggelen trachten de roos te treffen, doch Koek heeft er scherp het oog in en hij kent geen pardon. De voorhoede van A.D.O. gaat het beter af, want als zij weer eens in den aanval is, trapt Everstein nummer drie in het net (0-3). De verdediging van S.V.V. maakt zich dan aan slordigheden schuldig en zoo komt het, dat de Heer zonder veel moeite de score tot 0-4 kan opvoeren. Als Berg van grooten afstand een schot lost, steekt Opschor geen hand uit en de stand is 0-5. S.V.V. geeft 't op en 't verwondert niemand dat de Heer het halve dozijn volmaakt (0-6).

Kort voor 't einde is het Nooteboom, die den stand tot 0-7 opvoert. A.D.O. speelt dus tegen Feijenoord in den eindstrijd.