Datum plaatsing: 06-03-2023 21:54:00

Verslag en foto's: Heracles maatje te groot voor ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft maandagavond thuis in het Bingoal stadion geen goede zaken gedaan. Heracles kwam in de eerste helft op 0-2 voorsprong. In de tweede helft zette invaller Azzaouzi de stand op 0-3.

Na de verloren kwartfinale uit bij PSV voor de beker kon ADO zich weer volledig richten op de competitie, waar ADO kans heeft om derde periode te winnen wat recht geeft op deelname aan de play-offs voor promotie. En dat is een zware klus, want zowel Willem II als NAC hijgden, voorafgaand aan de ze wedstrijd, met twee punten minder  in de nek van ADO wat betreft de kans op het behalen van de periodetitel. Beide clubs speelden vanavond ook.

Tegenstander van vandaag Heracles Almelo degradeerde na afgelopen seizen naar de Keuken Kampioen Divisie en heeft inmmiddels al een periodetitel op zak en staat tweede op de ranglijst. Op de bank bij Heracles zat oud ADO speler Vejinovic.

Trainer Dick Advocaat had zijn vaste spelers in de bekerwedstrijd gespaard voor deze belangrijke wedstrijd. Finn van Breemen die een vaste basisplaats heeft veroverd kon deze wedstrijd wegens een eerder opgelopen blessure niet van de partij zijn. Daarentegen kon Advocaat wel een beroep doen op de van een blessure herstelde Denzel Hall.

Heracles was een  geduchte tegenstander en had meteen overwicht.  In de elfde minuut kopte Nikolai Laursen Heracles op voorsprong: 0-1.
ADO speler Severina probeerde daarna de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar zijn schot was een makkelijke prooi voor doelman Michael Brouwer. In de 24e minuut probeerde Severina het alsnog, maar weer zonder resultaat. In de rebound was Esajas kansrijk, zijn actie leverde een hoekschop op.
Ondertussen werd het haagse doel door Heracles meerdere keren onder vuur genomen en wist Stevens wonderbaar de aanvallen te pareren. Tot de 39e minuut toen hij de bal uit zijn handen liet glippen, Justin Hoogma zette daarmee de stand op 0-2 voor Heracles.
ADO kwam er eigenlijk niet aan te pas. Ook de vier minuten extra tijd die onder andere door een blessure van Werker leverde niets op. De rust werd dus met 0-2 achterstand ingegaan.

Na de rust kwam Zwarts in het veld voor de in de kleedkamer achtergebleven Esajas. Bij Heracles kwam oud ADO Den Haag speler Vejinovic in het veld voor Bruns.
Heracles had ook in de tweede helft overwicht. Een schot van Hansson tien minuten na de hervatting raakte de buitenkant van de lat en ook Armenteros had kans op een treffer. Daarvoor was ADO nog even kansrijk geweest, maar Verheydt kopte op aangeven van Zwarts naast het doel.
ADO kwam vaak nog goed weg ook, want de stand had de voorsprong had aanzienlijk meer in het voordeel van de tegenstander kunnen zijn.
Scheidsrechter Dieperink die zeker geen thuisfluiter was, maakte zich de hele wedstrijd niet bepaald geliefd bij het Haagse publiek door amper actie te ondernemen toen de haagse spelers meerdere malen  tegen de grond werden gewerkt.
Advocaat bracht in de 67e minuut Catic in voor Sleegers en voor Heracles kwam enkele minuten later Azzaouzi in het veld voor Armenteros. In de 83e minuut bracht deze invaller de stand op 0-3, wat ook de eindstand werd.

Geen goed resultaat dus, want periodetitelconcurrenten Willem II  pakte een punt en NAC won vanavond. De stand in de derde periode is nu na acht wedstrijden als volgt:

1. Almere City 17 punten, 2. PEC Zwolle 16 punten, 3. NAC Breda 16 punten, 4. ADO Den Haag 15 punten , 5. Graafschap 14 en 7. Willem II 14 punten

Er is nog een kleine kans voor ADO, maar de kans op het winnen van de derde periode lijkt nu al verkeken.

Vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen Top Oss.