Datum plaatsing: 26-02-2023 14:06:00

Verslag en foto's: ADO pakt punt in taaie uitwedstrijd tegen FC Den Bosch

ADO heeft in de uitwedstrijd tegen Den Bosch geen goede zaken gedaan om de koppositie voor de derde periode te verstevigen.

Afgelopen week werd de Haagse selectie door griep geteisterd. Advocaat plaatste een een paar dagen voor de wedstrijd vraagtekens bij Verheydt, Hall en Breinburg. Van de drie spelers ontbrak alleen Hall op het opstellingsformulier. Rodriguez verving hem. Kemper was geen vraagtteken en stond gewoon op het opstellingsformulier, maar werd voor de wedstrijd begon na overleg tussen de  medische en technische staf vervangen door Absalem. Verheydt droeg deze wedstrijd de aanvoerdersband.
Vorig seizoen eindigde de uitwedstrijd in winst voor ADO Den Haag door een doelpunt van Verheydt: 0-1.
ADO moest vanmiddag spelen zonder steun van de eigen supporters, zij mochten niet bij deze wedstrijd aanwezig zijn. Juist bij deze wedstrijd waarin ADO de koppositie in de derde periode kon verstevigen.

ADO had in de tiende minuut recht op een strafschop toen Severina na een mooie voorzet van Kishna werd neergehaald voor het Bossche doel. Scheidsrechter van Boekel zag er echter, tot grote frustratie van Advocaat geen penalty in. Advocaat maakte terecht bezwaar, want eerder deze wedstrijd was Severina ook al in de 16 meter onderuit gehaald zonder dat Van Boekel die actie bestrafte.
Een  minuut later moest ADO keeper Stevens reddend optreden na een schot van Verbeek.
Stevens had het drukker dan zijn opponent Van der Steen, want Den Bosch wist meer kansen te creeeren. Vooralsnog wist Stevens de aanvallen te pareren. Net voor rust werd het nog even spannend, toen Den Bosch de beste kansen van de wedstrijd had, maar Stevens wist zijn doel schoon te houden, waardoor de rust doelpuntloos werd ingegaan.

Na de rust kwam ADO ongewijzigd in het veld. Een paar minuten na de hervatting kopte Verheydt de bal in de handen van keeper Van der Steen. De thuisploeg bleef de meeste kansen houden, maar kon ze gelukkig voor ADO niet benutten. Ook ADO lukte dat niet in de weinige kansen die ze ceeeerden, zoals in de 67e minuut toen het schot van Esajas vanuit een corner een makkelijke prooi was voor de keeper. Verheydt kreeg in de laatste fase van de wedstrijd bij een haagse aanval geel voorgehouden van Van Boekel vanwege hands. Bij die aanval blesseerde de Brabantse keeper zich, hij werd later vervangen door Konrad Sikking.
Kemper, blijkbaar fit genoeg om toch nog een paar  minuten te spelen, werd in de 84e minuut alsnog door Advocaat in het veld gebracht ten koste van Absalem.
Beide teams gingen in de vier minuten extra tijd op jacht naar het winnende doelpunt, maar het mocht niet baten. De wedstrijd eindigde in de stand als waarmee die begonnen was.

Donderdag wacht de zware bekerwedstrijd tegen PSV in Eindhoven.