Datum plaatsing: 17-02-2023 21:52:00

Verslag en foto's: ADO door overwinning op PEC aan kop in de derde periode

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in een spannende thuiswedstrijd tegen de koploper van de Keukenkampioen Divisie PEC Zwolle met 3-1 gewonnen en staat nu aan kop in de ranglijst voor de derde periode.

De basisopstelling week deze wedstrijd iets af van de opstelling afgelopen maandag tegen Jong PSV.
Verheydt heeft zijn twee wedstrijden schorsing erop zitten en dat betekende dat Max de Waal op de bank plaatsnam. Verder begon Silvinho Esajas in de basis en nam ook Breinburg plaats op de bank.
Bij het vorig seizoen uit de eredivisie gedegradeerde PEC begon oud ADO Den Haag speler Gervane Kastaneer op de bank.

De laatste keer dat beide clubs elkaar troffen in de eredivisie was in december 2020. De wedstrijd eindigde toen in 0-2 voor de 'Blauwvingers'.
De uitwedstrijd in september in het huidige seizoen van de Keukenkampioendivisie eindigde in 1-2 voor ADO. Doelpuntenmaker was Verheydt en het tweede doelpunt was een eigen doelpunt van Zwolle.

De vonken spatten er in de wedstrijd vanavond meteen vanaf, de bijna zevenduizend toeschouwers - waaronder een uitverkocht uitvak - werden in de beginfase meteen op een aantal doelpunten getrakteerd.
Na een mooie combinatie in de derde minuut van Severina en Verheydt belandde de bal bij Sleegers die de kans tot corner verwerkte.
Twee minuten later wist Joey Sleegers de keeper te verschalken, het eerste doelpunt van Sleegers in Haagse dienst: 1-0. PEC ging op jacht naar de gelijkmaker, Sonny Stevens wist een paar minuten na de openingstreffer een tegendoelpunt te voorkomen.
Al in de twaalfde minuut verdubbelde Severina, op aangeven van Sleegers, de stand: 2-0. Weer ging PEC meteen daarna in de aanval en dit keer lukte het, helaas voor ADO, wel. Thomas van den Belt maakte even later vanuit een vrije trap de aansluitingstreffer: 2-1
Daarna zakte het spel iets in en had PEC toch even het beste van het spel. Een kwartier voor rust hadden ze een enorme kans om op gelijke stand te komen. ADO herpakte zich direct, Verheydt kwam na een voorzet van Hall dicht bij het doel van Schendelaar, maar de Haagse spits  kwam niet door de taaie verdediging heen. Ook Severina probeerde het, hij liep alleen op de keeper af, maar maakte het zichzelf lastig waardoor de verdediging van Zwolle tijd kreeg om de aanval te stuiten . Een minuut voor de thee was er nog een mooie kans voor Verheydt die recht op de Zwolse doelman schoot, de keeper wist echter redding te brengen. De rust werd met de 2-1 stand ingegaan.

Na de rust kwam het elftal van ADO ongewijzigd in het veld. Bij Zwolle was Younes Taha in de kleedkamer achtergebleven, Hicham Acheffay was zijn vervanger.
In de 50e minuut was er wat commotie toen Severina op het doel schoot en een verdediger van PEC de keeper te hulp kwam en daarbij hands leek te maken. Scheidsrechter Gansner kende echter geen penalty toe.
Kansjes waren er daarna nog over en weer, maar de stand bleef zoals die in het eerste kwartier van de wedstrijd was geworden.
PEC bracht in de 65e minuut nog drie wissels in. Eén van de ingebrachte spelers kreeg, koud in het veld, al de gele kaart voorgeschoteld na een overtreding. Ook Kishna kreeg even daarna de gele kaart voorgehouden
Net voor het begin van het Haags Kwartiertje zette Kemper, op aangeven van Verheydt,  vanuit een corner de 3-1 op het scorebord.
Daarna werden Breinburg en Werker, die al langs de kant stonden om Kishna en Sleegers te vervangen, door Advocaat ingebracht.
Tien minuten voor het einde van de officiele speeltijd voorkwam keeper Stevens met een knappe redding de aansluitingstreffer van Zwolle.
Advocaat bracht daarna Catic en De Waal in voor Severina en Verheydt.

In het begin van de vijf minuten extra tijd kreeg Finn van Breemen een gele kaart voorgeschoteld door de af en toe warrig fluitende scheidsrechter. Bijna werd het nog 4-1 door Catic,de Zwolse keeper wist de bal amper uit het doel te houden, de lat bracht redding voor de Zwollenaren.

De volgende wedstrijd staat volgende week zondag op het programma. Dan speelt ADO uit tegen FC Den Bosch. Bij die wedstrijd worden er, zoals vandaag bekend is geworden, geen supporters van ADO Den Haag toegelaten.