Datum plaatsing: 13-02-2023 22:10:00

ADO doet goede zaken in derde periode tegen Jong PSV

De uitwedstrijd tegen Jong PSV op de Herdgang te Eindhoven eindigde in de stand waarmee de rust werd ingegaan: 1-2 door Haagse doelpunten van Max de Waal en Xander Severina.

Vorig seizoen eindigde de uitwedstrijd tegen jong PSV door een doelpunt van Samy Bourard  in 0-1 winst voor ADO Den Haag

Trainer Dick Advocaat kon deze wedstrijd nog steeds geen beroep doen op Thomas Verheydt, hij zat vanavond zijn tweede wedstrijd schorsing uit naar aanleiding van de rode kaart die hij begin deze maand in de thuiswedstrijd tegen NAC opliep. Max de Waal werd vanavond op zijn positie gezet.

Xander Severina en Joey Sleegers waren weer beschikbaar en konden meteen in de basis starten. Gregor Breinburg maakte zijn rentree in de basis.

Voor aanvang van deze wedstrijd werd, door de 618 aanwezigen, waarvan 90 ADO-supporters, een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

ADO begon goed aan de wedstrijd en zette de thuisclub vast op eigen helft. In de 19e minuut kwam ADO op voorsprong door een doelpunt van Max de Waal op aangeven van Severina: 1-0.
Nog geen minuut later verdubbelde Severina de voorsprong: 2-0.
Een comfortabele voorsprong, waar al snel verandering in kwam, want PSV kwam na deze fase van de eigen helft af en had veel balbezit.
In de 38e minuut  kwam PSV na een penalty terug in de wedstrijd. Van Breemen legde Tielemans in de 16  neer en scheidsrechter Hensgens gaf daarop geel aan Van Breemen en liet de bal op de stip leggen. Van Duiven benutte de penalty: 1-2.
Na de penalty kregen Kemper en Stevens ook de gele kaart voorgehouden, zij kregen geel  wegens 'commentaar op de leiding.'
ADO kwam in de 41e minuut nog goed weg toen een schot van PSV op de paal terecht kwam, het scheelde bijna niets of het had de gelijkstand opgeleverd. De rust werd met de 1-2 voorsprong voor ADO bereikt.

Na de rust kwam het Haagse team ongewijzigd op het veld.
Er was direct een grote kans voor PSV, maar de bal belandde gelukkig naast het doel van Stevens.
ADO had het moeilijker dan in de eerste helft, maar wist met name combinaties van Max de Waal, Severina en Kishna er soms uit te komen.
ADO kwam herhaaldelijk goed weg . Bijvoorbeeld na een handsbal van Sleegers buiten de 16, waarna PSV de bal vanuit de vrije trap rakelings over het doel kopte. En ook toen Thomas een vrije trap in de voeten van de tegenstander schopte.
Advocaat wisselde ondertussen de eerder geblesseerde Hall voor Rodrigues en even later kwamen Esajas en Catic in het veld voor Sleegers en Kishna. Ook Breinburg werd gewisseld, Wehrmann nam zijn plaats in.
De grootste mogelijkheid  voor ADO in de tweede helft om de voorsprong uit te bouwen was een paar minuten voor het einde van de officiële speeltijd. Severina gaf de bal goed voor op De Waal die de voorzet net niet goed kon benutten.
In de vier minuten extra tijd werd het als vanouds spannend of de voorsprong behouden kon worden toen PSV nog even aanzette en vier corners op rij wist te creëren. Die kansen werden gelukkig niet benut, zodat ADO met drie punten en een goede kans op kampioenschap van de derde periode  terug naar Den Haag kon.

ADO is onder Advocaat nu zeven competitiewedstrijden op rij ongeslagen!

Aanstaande vrijdag wacht de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.