Datum plaatsing: 10-02-2023 23:01:00

Vrouwenvoetbal:Verslag en foto's: Ruime overwinning ADO op VV Alkmaar

De ADO Den Haag Vrouwen hebben vrijdagavond in eigen huis met 5-0 van de club uit Alkmaar, gecoacht door oud ADO Den Haag speler Mark de Vries, gewonnen. Een klinkende overwinning met een belangrijke rol van zowel Jaimy Ravensbergen als Liz Rijsbergen.

Voor de wedstrijd begon werd er aandacht besteed aan het Vlaggenteam dat ruim 15 jaar de ADO Den Haag Vrouwen bij de uit- en thuiswedstrijden support.
Om dit jubileum te vieren was er een nieuwe grote vlag gemaakt en werden er shooters en siervuurwerk afgestoken.

Daarna werd er een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de recente aardbeving die Turkije en Syrië trof.

ADO Den Haag was de hele wedstrijd kansrijk en domineerde het spel. Na eerdere kansen van Jaimy Ravensbergen en Nikki IJzerman waarop keepster Louwes redding kon brengen was het in de 21e minuut raak. Vanuit een corner die Liz Rijsbergen nam, kopte Jaimy Ravensbergen het eerste doelpunt van de avond in het doel. Een kwartier later zette Ravensbergen op aangeven van Vanessa Susanna de stand op 2-0 voor de Haagse formatie. Met die stand werd vijftien minuten later de kleedkamer opgezocht voor de rust.

Na de thee was het weer Ravensbergen die op aangeven van Rijsbergen de bal achter Louwes werkte: 3-0. Ravensbergen vierde haar derde doelpunt vanavond door een ooievaar uit te beelden.
De twee overige doelpunten kwamen op naam van Liz Rijsbergen en de net in het veld gekomen Gia Viehoff, die haar doelpunt overigens op aangeven van Rijsbergen maakte.

Een klinkende en dik verdiende overwinning voor de ADO Den Haag Vrouwen die op 25 februari in de achtse finale van de KNVB beker uitkomen tegen Wartburgia VR1