18 DBO 36 8 9 19 33
19 TOP 36 10 3 23 33

Datum plaatsing: 03-02-2023 21:59:00

Verslag en foto's: ADO pakt drie punten in thuiswedstrijd tegen NAC

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen NAC goede zaken gedaan. Na in de eerste helft op 2-0 voorsprong te zijn gekomen, kreeg de Haagse formatie nog wel een doelpunt tegen in de tweede helft en eindigde het met 10 man door een rode kaart voor Verheydt. Maar de drie punten waren voor ADO Den Haag.

Winst voor ADO was vanavond noodzakelijk om nog mee te kunnen blijven doen in de strijd om het kampioenschap van de derde periode.

De competitiewedstrijd vorig seizoen werd met 4-1 door ADO gewonnen.

ADO Den Haag trainer Dick Advocaat kon deze wedstrijd niet beschikken over Gregor Breinburg en Mario Bilate.
De deze week van OFI Kreta gehuurde keeper Sonny Stevens maakte vanavond zijn debuut in de basis.

Bij NAC begon oud ADO Den Haag speler Jarchinio Antonia op de bank.

ADO begon voortvarend aan de wedstijd. In de vierde minuut kopte Sleegers vanuit een vrije trap genomen door Kishna rakelings langs het doel van de Brabanders.
Daarna waren er nog kansjes voor wederom Sleegers en Verheydt, maar die leidden niet tot het gewenste resultaat.
Keeper Sonny Stevens werd in de 10e minuut voor het eerst op de proef gesteld, ook voor de Brabanders bleef de kans onbenut.
In de 24e minuut kwam ADO dan toch op voorsprong. Jordy Wehrmann zette de 1-0 op het scorebord. Aan het doelpunt ging een voorzet van Sleegers op Verheydt vooraf, Verheydt legde de bal terug op Wehrmann die de bal achter keeper Kortsmit werkte.
Een kwartier voor de rust counterde Severina over het halve veld, met ten slotte alleen de Brabantse keeper voor zich die wonderbaar voorkwam dat ADO de score niet kon uitbouwen.
Toch kon de keeper dat kunstje later niet herhalen, toen Verheydt na een verdedigingsfoutje van de tegenstander de bal in het doel frommelde. Het laatste zetje werd echter door NAC speler Velthuis gegeven, waardoor het doelpunt op de naam van Velthuis kwam. Maar hoe dan ook: 2-0 voor de rust voor ADO Den Haag, wat een ongekende luxe!

In de rust bleef Kishna in de kleedkamer achter, zijn vervanger was Malik Sellouki. Trainer Peter Hyballa van NAC op hetzelfde moment bracht maar liefst vier wissels in.
ADO bleef ook in de tweede helft overwicht houden. In het eerste kwartier na de thee creeerde Kemper twee kansjes. Zijn eerste uithaal werd door de verdediging gekeerd en later zag hij zijn tweede inzet boven het doel verdwijnen.
NAC kon er niet veel tegenover stellen. Omarsson probeerde doelman Stevens te verschalken, maar zijn schot ging over.
Even later schoot NAC-speler Velanos vanuit een vrije trap buiten de 16 recht in de handen van de debuterende doelman.
Op slag van het Haags kwartiertje kwam dan toch de 2-1 op het scorebord door Velanas.
Een paar minuten daarvoor had NAC trainer Hyballa zijn vijfde wisselspeler ingebracht, oud ADO Den Haag speler Antonia kwam in het veld.
Advocaat bracht na het tegendoelpunt twee wissels in: Sleegers en Asante werden vervangen door Catic en Werker.
De laatste tien minuten werd het weer ouderwets billenknijpen toen NAC kans op kans wist te creeren en Stevens alle zeilen bij moest zetten om zijn doel schoon te houden.
Een paar minuten voor tijd werden Severina en Wehrmann gewisseld voor Klas en Zwarts.

In de zes minuten extra speeltijd, vanwege een eerdere lange blessurebehandeling van Kemper, kreeg Verheydt na een overtreding op Boyd Lucassen de rode kaart voorgehouden door scheidsrechter Van der Eijk.

Volgende week donderdag wacht de volgende wedstrijd. Dan speelt ADO de bekerwedstrijd thuis tegen Go Ahead Eagles. De wedstrijd begint om 21:00u.