Datum plaatsing: 27-01-2023 21:54:00

Verslag en foto's: Wederom puntendeling voor ADO

ADO Den Haag heeft in de uitwedstrijd tegen VVV Venlo weer met een punt genoegen moeten nemen. De wedstrijd eindigde in dezelfde stand als dat die begon:0-0

ADO heeft na de thuiswedstrijd afgelopen zondag tegen Jong Utrecht die eindigde in de 1-1 gelijkstand vier dagen gehad om zich voor te bereiden op de uitwedstrijd in Venlo.
Trainer Dick Advocaat kon deze wedstrijd geen beroep doen op Mario Bilate. Maar hij had deze wedstrijd wel weer de beschikking over Gregor Breinburg en Ricardo Kishna.

De uitwedstrijd tegen VVV Venlo eindigde vorig seizoen onder Giovanni Franken  in maar liefs 0-5 voor ADO. Doelpuntenmakers toen waren Thomas Verheydt (3x), Sem Steijn en Ricardo Kishna.

Bij de thuisploeg speelt een oude bekende van ADO. Oud ADO Den Haag speler Kees de Boer, die vanavond tegen ADO in de basis startte.

In de beginfase van de wedstrijd namen de Limburgers meteen het initiatief wat leidde tot een paar vrije trappen en evenzoveel corners. Die werden door Koopmans goed gepareerd. De pogingen van ADO om op voorsprong te komen waren schaars. In de 20e minuut ontkwam ADO aan een doelpunt door Nick Venema. Zijn afstandschot werd gekeerd door Koopmans, waarna Kemper de bal uit de 16 schoot.
Een kwartier voor de rust was Venema wederom dicht bij een doelpunt, maar Finn van Breemen kwam zijn doelman te hulp en haalde de bal van de lijn weg. Aan de andere kant van het veld was Verheydt een paar minuten later kansrijk, maar zijn uithaal belandde over het doel van Van der Gouw.
Net voor de thee waren er opeenvolgende kansen voor VVV, maar de daaruit volgende twee hoekschoppen en een ingooi bleven, gelukkig voor ADO, zonder resultaat.

Beide teams kwamen na dr rust ongewijzigd het veld in. De in de eerste helft tamelijk onzichtbare Joey Sleegers liet zich na de aftrap van de tweede helft meteen zien. Zijn schot belandde echter in de handen van keeper Van der Gouw.
Luuk Koopmans had het wat moeilijker, hij moest weer een paar keer reddend optreden na afstandschoten van de, net als in de eerste helft, voor VVV goed spelende Venema.
Advocaat bracht in de 60e minuut Kishna in voor Sellouki.
De beste kans voor ADO was in de 67e minuut. Severina gaf een prima voorzet op Slegers die de bal rakelings naast het doel kopte. Net voor het haags kwartiertje kon Koopmans ternauwernood redding brengen op een inzet van Lathouwers, in de inbound was het alweer Venema die dicht bij een doelpunt was, maar de bal over het doel schoot.
Ook ADO kwam maar niet tot scoren. Een voorzet van Kishna werd door Asante naast het goal gekopt.

Toch waren de meeste kansen voor de thuisploeg, die ook in de laatste minuten en extra tijd ervoor zorgde dat Koopmans weer een aantal malen  moest brengen.en ervoor zorgde dat ADO geen nederlaag opliep.

Volgende week vrijdag wacht de volgende wedstrijd. Dan speelt ADO thuis tegen NAC.