16 TEL 35 9 6 20 33
17 TOP 35 10 2 23 32

Datum plaatsing: 22-01-2023 14:11:00

Verslag en foto's: ADO kan geen vuist maken tegen Jong FC Utrecht

ADO Den Haag heeft zondagmiddag in de wedstrijd tegen jong Utrecht met een gelijkspel van 1-1 genoegen moeten nemen. De doelpunten kwamen op naam van Verheydt en Werker (eigen doelpunt)

Trainer Dick Advocaat moest nog een aantal spelers missen. Finn van Breemen en Tyrese Asante zaten deze wedstrijd een schorsing uit. Verder waren Breinburg en Kishna nog niet wedstrijdfit.
Daartegenover stond wel dat Joey Sleegers vandaag eindelijk zijn debuut kon maken. Hij begon dan ook meteen als linksbuiten in de basis.

Bij jong FC Utrecht zat een oude bekende van ADO op de bank, oud ADO Den Haag speler Michael Mols is de assistent van trainer Darije Kalezic.

De verwachtingen van het publiek voor de wedstrijd waren hooggespannen, omdat ADO de laatste wedstrijden onder Advocaat gewonnen heeft en tegen Jong Utrecht dat de laatste plaats op de ranglijst inneemt zou toch wel gewonnen moeten worden....
Toch was het jong Utrecht dat in de eerste vijf minuten ervoor zorgde dat keeper Luuk Koopmans handelend moest optreden.
ADO nam daarna de regie over en kon in de 10e minuut al op voorsprong komen door Wehrmann, dat lukte helaas niet. En twee minuten later was Severina na een vrije trap buiten de 16 gevaarlijk. Ook de nieuweling Sleegers liet zich niet onbetuigd, in de 15e minuut sprong het publiek op toen zijn schot rakelings langs het doel van keeper Raatsie ging. De keeper raakte bij die aanval dusdanig geblesseerd dat hij vervangen moest worden. Kevin Gadellaa nam zijn plek onder de lat in.
Na een aantal doelpogingen van ADO die op niets uitliepen, leek Boy Kemper in de 32e minuut te denken: nu of nooit, hij sprintte naar voren om de bal keurig op maat bij Verheydt te bezorgen die op zijn beurt de bal in de goal frommelde: 1-0. ADO werd gewaarschuwd om bij de les te blijven, want een minuut later lag de bal bijna aan de andere kant van het veld in het net. Gelukkig bleef de voorsprong tot de rust bewaard.

Na de rust kwamen beide teams ongewijzigd in het veld.
Een grote kans om de voorsprong uit te bouwen kwam in de 57e minuut, Denzel Hall gaf de bal mooi voor op Verheydt, maar deze  kon de bal net niet in het Utrechtse doel werken. Zes minuten later schampte de bal uit een corner, die gecreeerd was na een schot op doel van Absalem, de paal.
Uit het niets kwam in de 66e minuut de 1-1 op het scorebord. Jong Utrecht kwam via een snelle en breed gespeelde aanval makkelijk door de Haagse defensie heen en verraste Koopmans. Het doelpunt leek op naam van Mees Rijks te komen, maar in werkelijkheid was het een eigen doelpunt van Daryl Werker die de bal als laatste aanraakte.
In de 71e minuut bracht Dick Advocaat Catic en Bilate in het veld voor Severina en Sellouki.
Tijdens het Haags kwartiertje was het weer ouderwets spannend toen beide partijen op jacht gingen naar de drie punten en de nodige en onnodige overtredingen werden gemaakt die jong Utrecht twee gele kaarten opleverde. In de extra tijd wisselde Advocaat de deze wedstrijd goed spelende Denzel Hall voor Guillem Rodriguez.

Het mocht allemaal niet baten. De wedstrijd eindigde in een teleurstellend gelijkspel.

Vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen VVV Venlo.