support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 17 12 2 3 38
2 RJC 17 9 5 3 32
3 EMM 17 9 5 3 32
4 ADO 17 8 6 3 30
5 GRA 17 9 3 5 30
6 NAC 17 8 4 5 28
7 CAM 17 8 4 5 28
8 DOR 17 6 9 2 27
9 GRO 17 7 4 6 25
10 HEL 17 7 3 7 24
11 JAZ 17 7 3 7 24
12 EIN 17 5 8 4 23
13 VVV 17 6 5 6 23
14 MVV 17 5 4 8 19
15 JUT 17 4 6 7 18
16 JAJ 17 4 5 8 17
17 JPS 17 5 2 10 17
18 TEL 17 4 2 11 14
19 DBO 17 3 2 12 11
20 TOP 17 2 2 13 8
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
rtvwest.nl

Datum plaatsing: 18-01-2023 09:18:00

ADO optimistisch over toekomst


'Hoop dat gevoel terugkeert en stadion weer vol komt'


Reijntjes, ADO Den Haagtekst: Danny Verbaan


Met drie overwinningen op rij is ADO Den Haag ineens weer hoopvol gestemd over de toekomst. Dit bleek tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst in het stadion. Trainer Dick Advocaat zei 'vertrouwen in de groep' te hebben. 'Waarom zou het bij ADO niet lukken', verwees hij naar zijn loopbaan waarin al veel successen zijn behaald. 'Geleidelijk aan komen we waar we willen zijn', zegt de 75-jarige Hagenaar.


Zijn kameraad en vaste adviseur Cor Pot toonde zich al net zo positief. 'Dick is een man van organisatie en discipline', zei de oud-speler die sinds kort bij ADO een adviserende rol vervult. 'Daar kun je heel veel mee bereiken.' Ook algemeen directeur Edwin Reijntjes wees op de diverse kansen die er liggen om weer naar de eredivisie terug te keren. Dat lijkt vooralsnog wel érg optimistisch te zijn, aangezien ADO op de vijftiende plaats in de Keuken Kampioendivisie staat.Toch zijn er mogelijkheden, want de club streeft ernaar om kampioen van deze en/of de volgende periode van dit voetbalseizoen te worden. Die periodetitel zal ADO van een ticket voor de 'playoffs' verzekeren. En wie die wint, promoveert naar de hoogste klasse. Ook de teams die aan het eind van het seizoen bij de eerste acht in de competitie zijn geëindigd, hebben recht op een plaats in die playoffs. 'En op dit moment staan we op maar zeven punten verschil met de huidige nummer acht', zegt Reijntjes.


'Ik hoop dat het ADO-gevoel weer terugkeert in de stad en dat het stadion weer vol komt', voegde Advocaat hier nog aan toe. 'We willen voetbal zien met z'n állen en niet met maar vijfduizend mensen', sprak Reijntjes.
Wat maandagavond duidelijk werd, is dat de benoeming van clubicoon Advocaat voor nieuw elan heeft gezorgd. Eind november maakte de 75-jarige trainer zijn opwachting, sindsdien worden wonderen van hem verwacht. Iedereen lijkt zijn slecht presterende voorganger Dirk Kuijt alweer vergeten te zijn. Advocaat blijft er nuchter onder en probeerde dit te relativeren met de opmerking dat succes van slechts één ding afhankelijk is: 'In de sport gaat het om het winnen.'Hoe lang blijft Advocaat?
Een vraag die ondertussen bij iedereen leeft, is hoe lang Advocaat van plan is te blijven. Tijdens een tweegesprek op het podium probeerde presentator Wietze Smid, al vijfentwintig jaar bij ADO de vaste stadionspeaker tijdens wedstrijden, hier een antwoord op te krijgen. Verheugd stelde Smid vast dat de trainer eromheen draaide en voor zijn verbintenis met ADO geen einddatum wilde noemen.
Smid trok hieruit de conclusie dat Advocaat het daarom dus misschien nog wel een tijdje volhoudt. De trainer sprak dit niet tegen. 'Ik sta nu elke ochtend om 6.45 uur op. Dat is toch hartstikke vroeg voor een man van mijn leeftijd', was het enige dat Advocaat hier tegenin bracht.Plannen tot 2029
In zijn nieuwjaarsspeech benadrukte directeur Reijntjes hoezeer ADO in een rustiger vaarwater is gekomen. Na een tumultueuze periode waarin de club zelfs failliet dreigde te gaan, is het voetbalbedrijf in februari afgelopen jaar in handen van het internationale sportconcern Bolt gekomen.
Volgens Reijntjes hebben Bolt en ADO vorige week bij de KNVB de financiële stukken ingediend die duidelijk maken dat de nieuwe grootaandeelhouder al tot het seizoen 2028/2029 vooruitkijkt. Onder meer zal in de jeugdopleiding worden geïnvesteerd, waarbij het uitgangspunt is dat de jonge talenten niet naar andere clubs uitwaaieren, maar bij ADO blijven. Bolt wil dat ook het vrouwenvoetbal volledig in het voetbalbedrijf wordt opgenomen: 'Bolt ziet de ADO Vrouwen als top-3-club van Nederland.'Uitbreiding in Zuiderpark
Daarnaast is de nieuwe eigenaar een groot voorstander van het plan voor een fikse uitbreiding van de activiteiten in het Haagse Zuiderpark. Hier beschikt de jeugdopleiding van ADO over het moderne sportcomplex De Aftrap. De bedoeling is dat ook het eerste elftal en de ADO Vrouwen hier trainingsfaciliteiten krijgt, waardoor een zogeheten 'ADO Campus' of 'ADO City' ontstaat.

Reijntjes zegt zich al verzekerd te weten van de steun van het Haagse stadsbestuur. Wel is enig geduld vereist voordat het beoogde voetbalcentrum is voltooid. 'Dat is geen kwestie van een jaar of anderhalf jaar. Het gaat langer duren', verklaarde Reijntjes.

Dit zegt niets over het vertrouwen van de nieuwe eigenaar, verzekerde hij: 'Bolt denkt dat ADO thuishoort in het eredivisierijtje met AZ, Twente en FC Utrecht. We gaan er alles op inzetten om dit te bereiken.' Ook wat dit betreft denkt Cor Pot er hetzelfde over. 'Ik blijf erbij dat ADO een grote club is', zei de 71-jarige ADO-adviseur. 'Normaal gesproken betekent dit dat je in de top van de eredivisie mag of moet spelen.'