Datum plaatsing: 13-01-2023 21:54:00

Verslag en foto's: ADO pakt drie punten in duel met MVV

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen MVV met 2-1 gewonnen. Verheydt bracht ADO al in de tiende minuut op voorsprong en Asante zette in de slotfase van de wedstrijd de stand op 2-1 voor ADO Den Haag.

Trainer Dick Advocaat moest vanwege de volle ziekenboeg weer puzzelen om de basisopstelling rond te krijgen.
Max de Waal en Dhoraso Klas zijn ziek en Wentges, Breinburg, Kishna en Hall zijn geblesseerd.
Bovendien was de nieuwe aanwinst Joey Sleegers tot vanmiddag nog niet speelgerechtigd. Pas vrijdagmiddag werd hij door de voetbalbond van de Verenigde Arabische Emiraten vrijgegeven, en dat was te laat om hem vanavond te mogen laten spelen.

Tyrese Asante die afgelopen dinsdag in de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys niet inzetbaar was, was wel weer inzetbaar en begon  als vanouds in de basis.

Op de bank bij MVV, de club die voor het begin van deze wedstrijd op de derde plek op de ranglijst staat, een oude bekende van ADO Den Haag, oudspeler Maurice VerBerne is de coach van de Maastrichtse formatie.

Op MiddenNoord een spandoek voor de deze week onverwachts overleden supporter Marco van Dalen, ook wel bekend om zijn Facebookgroep De Haagse Aanhang.

Vorig jaar eindigde de thuiswedstrijd tegen MVV in 2-3. De Haagse doelpunten kwamen op naam van Verheydt en Van Mil.

Ook vanavond was Verheydt trefzeker. Hij zette ADO al in de tiende minuut op voorsprong. Daarna viel er voor het publiek niet zoveel te beleven, MVV had moeite met het spel en drong niet echt aan op de gelijkmaker.Severina had ruim een kwartier later de kans om de voorsprong te vergroten toen hij zonder een verdediger op zijn weg op de Limburgse keeper afstruinde, maar de aanval was een makkelijke prooi voor keeper Matthys Romain die overigens een paar minuten later ook redding moest brengen op een uitbraak van Wehrmann die door een verdedigingsfout van de gasten in balbezit was gekomen.
ADO had overwicht maar het wachten was op het uitbouwen van de score. Helaas kwam vlak voor de rust de gelijkmaker van MVV door middel van een penalty. Scheidsrechter Gerrets legde de bal op de stip nadat Ruben van Bommel wel heel makkelijk in de 16 ging liggen. Kostons zette daarna vanaf de 11 meter de 1-1 op het scorebord.

Beide teams wisten in het begin van de tweede helft weinig te creeeren. Een schot van MVV ging over het doel van Koopmans en een doelpoging van Wehrmann was te slap om de keeper te verrassen.
De wedstrijd zakte in. Maar vermeldingswaardig is de 66e minuut waarin de eerder genoemde  supporter Marco van Dalen, ook bekend als HM'66 (1966 is zijn geboortejaar)  -die deze week overwachts in zijn slaap overleed- werd herdacht door een foto op de schermen en een minuut geklap vanaf de tribunes.
In de 72e minuut kwam ADO goed weg toen een schot van Ruben van Bommel op de paal belandde.
Advocaat wisselde daarna Sellouki voor Esajas en Zwarts voor Catic.
Op slag van het Haags kwartiertje kwam ADO wederom goed weg toen Kostons de bal achter Koopmans in het net schoot, er werd gelukkig voor ADO voor buitenspel gevlagd. Een minuut of wat later dacht ADO op voorsprong te komen door een doelpunt van Verheydt, maar door het hinderen van de keeper in het doelgebied ging het feest helaas niet door en bleef de stand nog steeds gelijk.
In de 81e minuut werd Wehrmann vervangen door Bilate.
Rodriguez, die deze wedstrijd in de basis was begonnen, had enkele minuten later een dot van een kans om ADO dan toch nog op voorsprong te zetten, maar de doelman wist het schot van Rodriguez te pareren.
In de laatste minuut van de officiele speeltijd was het dan wel raak. Asante scoorde op aangeven van Van Breemen de 2-1

Drie punten in de knip! In de vier wedstrijden onder leiding van Advocaat zijn er zeven punten behaald. En niet onbelangrijk: ADO heeft vanavond in de eerste wedstrijd van de derde periode dus goede zaken gedaan.

Volgende week zondag wacht de volgende wedstrijd. ADO speelt dan thuis tegen jong FC Utrecht.