Datum plaatsing: 10-01-2023 23:58:00

Verslag en foto's: ADO wint in bekerduel van Kozakken Boys

ADO Den Haag heeft dinsdagavond in Werkendam de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys met 1-3 gewonnen.

De nieuwe aanwinst van ADO, Joey Sleegers was deze wedstrijd nog niet speelgerechtigd. Verder kon Dick Advocaat nog niet beschikken over Gregor Breinburg, Dhoraso Klas en Ricardo Kishna.
Ook ontbraken Tyrese Asante en Max de Waal in de opstelling.Verheydt en Kemper begonnen op de bank. Dit waarschijnlijk om de spelers te sparen voor de competitiewedstrijd aanstaande vrijdag tegen MVV.
Nick Broekhuizen maakte zijn debuut in de basis.

De wedstrijd werd vooraf gegaan door mooi siervuurwerk afgestoken door de tweedeklasser die in oktober Vitesse in de beker wist uit te schakelen.

Keeper Koopmans moest meteen al in de tweede minuut handelend optreden na een rebound die na een corner volgde.
Twee minuten later was er wat commotie bij spelers en publiek toen Severina de assistentscheidsrechter onbedoeld vloerde. Na een minuut of wat kon het spel daarna hervat worden.
ADO had wat later een grote kans om op voorsprong te komen door een schot van Broekhuizen na een voorzet van Hall, maar de Noord Brabantse keeper Bryan Janssen wist de inzet te pareren.
In de 31e minuut was het dan wel raak, Severina werkte de bal achter Janssen in het net: 0-1.
Twee minuten later had de thuisclub de kans om de gelijkmaker door middel van een strafschop te maken na een overtreding van Van Breemen in de 16, Hutten schoot de bal - gelukkig voor ADO - echter ruim over het doel van Koopmans.
Er waren daarna nog wat kansjes over en weer met net voor de rust een enorme kans voor de thuisclub, die gelukkig voor de Hagenezen niet goed werd benut. De kleedkamers werden daarna met de 0-1 stand opgezocht.

In de rust bleef Broekhuizen in de kleedkamer achter voor Thomas Verheydt.
ADO had in het begin van de tweede helft meer overwicht dan in de eerste helft, maar toch duurde het lang voordat de stand werd uitgebouwd. In de 70e minuut scoorde Severina op aangeven van Absalem zijn tweede doelpunt van de avond: 0-2.
Even later was Bilate vlakbij de 0-3, maar keeper Janssen wist met zijn vingertoppen de bal uit het doel te houden.
Vlak voor het Haags kwartiertje bracht trainer Dick Advocaat Catic, Kemper en Wehrmann in het veld voor Severina, Absalem en Esajas.
Waar ADO dacht het spel rustig uit te kunnen spelen gooide Ramsteijn roet in het eten door de 1-2 op het scorebord te zetten.
In de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg Da Silva Mendes direct rood na een overtreding op Zwarts op het middenveld.
In de 7e minuut van de blessuretijd zette Joel Zwarts de eindstand op 1-3. Daarna werd de wedstrijd afgefloten.

ADO bekert dus verder, tegen wie en wanneer is nog niet bekend. De bekerloting zal aanstaande zaterdag plaatsvinden.

Vrijdagavond wacht alweer de volgende wedstrijd. Dan speelt ADO thuis de competitiewedstrijd tegen MVV.