support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 17 12 2 3 38
2 RJC 17 9 5 3 32
3 EMM 17 9 5 3 32
4 ADO 17 8 6 3 30
5 GRA 17 9 3 5 30
6 NAC 17 8 4 5 28
7 CAM 17 8 4 5 28
8 DOR 17 6 9 2 27
9 GRO 17 7 4 6 25
10 HEL 17 7 3 7 24
11 JAZ 17 7 3 7 24
12 EIN 17 5 8 4 23
13 VVV 17 6 5 6 23
14 MVV 17 5 4 8 19
15 JUT 17 4 6 7 18
16 JAJ 17 4 5 8 17
17 JPS 17 5 2 10 17
18 TEL 17 4 2 11 14
19 DBO 17 3 2 12 11
20 TOP 17 2 2 13 8
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
KNVB

Datum plaatsing: 10-01-2023 14:10:00

Het fanatisme van Jaimy Ravensbergen


Jaimy Ravensbergen is spits van ADO Den Haag Vrouwen. De 21-jarige aanvaller tekende in 2019 haar eerste contract en ontwikkelde zich vervolgens uitstekend.


ADO Den Haag Vrouwen, Jaimy Ravensbergen, FeyenoordVorig seizoen maakte zij haar debuut in de Jong OranjeLeeuwinnen en was genomineerd voor de titel talent van het jaar in de Vrouwen Eredivisie. Jaimy straalt dan ook veel optimisme uit, al zit de rode kaart die zij onlangs kreeg in de wedstrijd tegen Ajax even in de weg. Maar dat is, zoals ze zelf zegt, slechts een momentopname.
 
 
Jaimy Ravensbergen staat erom bekend dat ze fanatisme combineert met scoren. Vorig seizoen twaalf goals, nu staat de teller alweer op vier. “Het gaat inderdaad naar wens,” zegt Jaimy. “Vorig jaar hadden we een slechte start, maar verbeterden gedurende het seizoen. Nu gaat het een stuk beter en doen we vlak onder de top goed mee. Over zichzelf is Jaimy ook tevreden. “Op die onterechte rode kaart na draai ik een goed seizoen.”
 
 
Hecht team 
Jaimy zit bij ADO Den Haag prima op haar plek. “We zijn een hecht team, werken hard voor elkaar en stralen elke wedstrijd fanatisme uit. Dat zit er goed in en komt natuurlijk ook door onze trainer Sjaak Polak, die als voetballer heel fanatiek was. Dat brengt hij wel op ons over: passie, inzet, nooit opgeven.”
“Zelf heb ik daarin mijn rol als aanvaller. Veel bewegen, lastig zijn voor de tegenstander en op de juiste plek staan bij kansen. Daar heb ik wel een neusje voor. Voor de topploegen kunnen wij heel ongemakkelijk zijn; zij spelen niet graag tegen ons.”
 
 
Jaimy als juf
De aanvaller combineert haar voetbalcarrière met een opleiding aan de PABO. “Dat is heel mooi om te doen. Ik sta nu een dag in de week voor de klas op een basisschool in Wassenaar. Heel anders dan voetballen, maar het ligt mij best goed om schooljuf te zijn. Daar ga ik zeker mee door, al ligt de focus ook op ADO Den Haag. We willen verder, ons verbeteren en bovenin meedraaien.”
 
 
Jong Oranjeleeuwinnen
Vorig jaar maakte Jaimy haar debuut in de Jong OranjeLeeuwinnen. Daarmee kwam een wens uit. Zeker ook omdat de spits in 2018 het EK Onder-17 aan zich voorbij zag gaan door een knieblessure.
“In het Oranjeshirt voetballen is een soort droom. Ooit hoop ik ook in het 'grote Oranje' te kunnen spelen. Maar ik ben nog jong en zal me hopelijk verder in die richting ontwikkelen.” 
Over de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal is Jaimy meer dan tevreden. “Het gaat goed. De belangstelling groeit, vrouwenvoetbal komt steeds vaker op TV en het enthousiasme is groot. Toch vind ik wel dat mensen vrouwenvoetbal niet steeds moeten vergelijken met mannenvoetbal. Dat is niet terecht. Vrouwenvoetbal is gewoon heel anders en dat is ook logisch. Wij zijn namelijk vrouwen!”
 
 
De weg naar de Top
'We hebben zelf een meidenteam opgericht'
Jaimy Ravensbergen begon al op jonge leeftijd met voetbal. Mede door haar twee oudere broers die bij RKSV DoCoS in Leiden speelden. “Daar ging ik met mijn vader vaak kijken en al snel wilde ik ook op voetbal. Mijn moeder was er niet zo voor, zij wilde liever dat ik ging hockeyen. Maar ik wilde voetballen.”
Helaas had DoCoS geen meisjesafdeling. “Daarom heb ik samen met mijn vader een meidenteam opgericht. Wij voetbalden tegen de jongens. Die vonden het gek en zeiden vaak dat we er niks van konden. Maar als wij dan wonnen, waren ze stil. Omdat ik me verder wilde ontwikkelen, ben ik later ook in jongensteams gaan spelen. Ook dat ging best lekker, ze accepteerden me wel.”
 
 
ADO Den Haag
Het ging zo goed, dat Jaimy zich al snel in de kijker speelde van diverse scouts. Na een selectie voor Oranje Onder-15 werd de aanvaller door ADO Den Haag benaderd voor een proeftraining. Niet lang daarna maakte Jaimy de overstap naar de Hofstad. “Ik heb eerst drie jaar lang in de beloften gespeeld; dat liep allemaal best op rolletjes. Vervolgens kwam ik in het eerste elftal waar ik nu al een paar seizoenen speel.”
“Het bevalt prima, maar natuurlijk heb ook ik dromen. Van een nog grotere club, full-prof worden en uiteraard van het buitenland. Een voorkeur heb ik niet Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik ben nog betrekkelijk jong, speel in de Jong OranjeLeeuwinnen en in de top van het Nederlandse vrouwenvoetbal. Dus wie weet wat er allemaal nog kan komen.”
 
 
 
Vijf vragen aan Jaimy Ravensbergen
 
Wie is je voorbeeld?
“Bij de vrouwen is dat Mandy van den Berg van PSV. Als klein meisje ben ik bij een interland een keer hand in hand met haar het veld opgelopen. Een hele aardige meid. Bij de mannen Erling Haaland, wat een fenomeen is dat!” 
 
 
Wat is je mooiste voetbalherinnering?
“Ja, misschien apart. Toen ik bij een straatvoetbaltoernooi de tweede prijs won en met een hele grote beker naar huis ging. Ik zat in de bus met een beker die bijna net zo groot was als ikzelf. Iedereen keek naar me en ik was heel trots.”
 
 
Heb je een advies voor voetballende meiden?
“Ga niet direct succes najagen. Zorg er eerst voor dat je plezier hebt.” 
 
 
Beste speelster van de eredivisie?
“Ik denk Fenna Kalma van FC Twente. Zij scoort zo gemakkelijk.”
 
 
Wie wordt er dit seizoen kampioen van de Azerion Vrouwen Eredivisie?
“Ik zou graag willen zeggen ADO Den Haag, maar dat is niet realistisch. Dus dan denk ik: FC Twente.”