18 DBO 36 8 9 19 33
19 TOP 36 10 3 23 33

Datum plaatsing: 30-12-2022 18:05:00

Verslag oefenduel: ADO Den Haag wint oefenduel van FCV Dender EH

ADO Den Haag heeft vrijdagmiddag in het Bingoal stadion de tweede oefenwedstrijd van deze winterstop tegen het Belgische Dender met 3-1 gewonnen. Mario Bilate scoorde de eerste drie doelpunten in de eerste helft: een mooie hattrick dus!

In de besloten oefenwedstrijd in het Bingoal stadion kwam ADO al snel op voorsprong tegen de Belgische tweedeklasser. Na een combinatie van Sellouki en Catic wist Bilate in de 7e minuut al het eerste doelpunt op het scorebord te zetten.
Tien minuten later kopte Catic op aangeven van Zwarts op het doel, die kans ging teniet, mede omdat er al voor buitenspel gevlagd en gefloten was.ADO Den Haag FC Eindhoven
Het team van Advocaat was goed op dreef. In de 22e minuut gaf Asante de bal vanaf eigen helft voor op Catic, die op zijn beurt de bal weer op  Bilate voorgaf, die daarna de Belgische doelman passeerde: 2-0.
Dender deed in de 30e minuut nog wel wat terug: Stefano Marzo maakte met een mooi schot een voor ADO-keeper Nikiema onhoudbaar doelpunt,  daarmee kwam de stand op 2-1.
De rust werd echter met 3-1 opgezocht door het derde doelpunt en dus een hattrick van Bilate!

Na de rust kwamen Kemper, Thomas, Wehrman en Esajas in het veld voor Absalem, Klas, Sellouki en De Waal.
In de 68e minuut verving Advocaat, die de wedstrijd vanaf de tribune volgde, Hall voor Rodrigues. Doelpunten vielen er niet meer, ook niet nadat er tien minuten voor tijd in de rebound na een corner reddend opgetreden moest worden door de Belgische doelman Xavier Gies.

Volgende week vrijdag wacht, als eerste wedstrijd na de korte winterstop, de competitiewedstrijd uit tegen FC Dordrecht