Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 04-06-1963 13:05:00

ADO voorhoede schoot te kort tegen Blauw-wit

ADO heeft in Amsterdam voor een handjevol publiek met 1-0 verloren van een slecht spelend Blauw Wit. De Hagenaars hebben deze nederlaag te wijten aan het onvoldoende spel van hun voorhoede en het slechte plaatsen over de gehele linie.

Voor de rust kreeg zowel Hoet als Van den Oever ean paar goede kansen de score te openen ADO dat zonder Haak en Clavan speelde moest na ruim een half uur ook de grote stuwer Aardse missen Na de heel slechte eerste 20 minuten leefde het spel even op toen Mul in de 22e minuut een prachtige pass van Koeman benutte en de bal uit
moeilijke positie langs de uitlopende de Van Vianen prikte. Het betekende een onverdiende 1-0 voorsprong oor de Amsterdammers.

In de tweede helft heeft Van Vianen zijn tegenstanders vaak scherp tegemoet gesprint om erger te voorkomen. Het lukte hem charges van Mul Koeman Clement en Frankel op tijd onschadelijk te maken. Doch ook de Haagse aanval kreeg kansen en het was maar goed dat Petterson en Koers achter Van Heeswijk stonden op het moment dat eerst Kleindijk (helemaal naar voren gekomen) scherp inschoot en toen Van der Oever fraai inkopte.

Een punt zou de juiste uitslag voor twee zeer matig spelende ploegen zijn geweest.