Datum plaatsing: 16-12-2022 21:48:00

Verslag en foto's: wedstrijd tegen Top Oss eindigt in gelijkspel

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in eigen huis genoegen moeten nemen met een puntendeling. De wedstrijd tegen de nummer 19 van de ranglijst eindigde met de stand waarmee die begonnen was: 0-0.

Trainer Dick Advocaat moest een aantal sterkhouders missen. Verheydt kampt nog met een enkelblessure die hij twee weken geleden opliep tijdens een oefenwedstrijd tegen Sparta. Verder is Breinburg deze wedstrijd geschorst vanwege zijn vijfde gele kaart die hij in de wedstrijd tegen Almere afgelopen zondag opliep en ook Werker moest vanwege de rode kaart die hij in dezelfde wedstrijd voorgehouden werd, de wedstrijd vanaf de tribune toekijken. Daar zat ook Boy Kemper die na zijn voetoperatie pas na de winterstop inzetbaar was. Een hele puzzel dus voor de trainer die ook nog eerste keeper Wentges moest missen door de blessure die de doelman ook in Almere opliep.
Verder was Kishna vrijdagavond door een blessure niet inzetbaar.
Die wedstrijd tegen Almere hoopt iedereen niet alleen vanwege de blessures snel te vergeten, maar ook door het 4-1 verlies.

Vorig seizoen werd de thuiswedstrijd tegen Top Oss met 2-0 gewonnen. Doelpuntenmakers waren Klas en Verheydt.

Bij tegenstander Top Oss stond vanavond twee oude bekenden van ADO Den Haag in de basis: Lorenzo Piqué, die van 2009 tot 2011 voor ADO uitkwam en Delano Ladan die van 2013 tot 2017 bij ADO speelde.

De laatste wedstrijd van het kalenderjaar werd vanwege het 45-jarig bestaan van MiddenNoord feestelijk ingeluid met een mooi spandoek, dj en vuurwerk.

Veel viel er in het begin van de wedstrijd voor de bezoekers, die kou en gladheid hadden getrotseerd, niet te beleven. Een corner en een vrije trap leverden niets op. Maar in de 20e minuut leek de wedstrijd dan echt voor ADO te beginnen. Een vrije trap die van afstand net over het doel werd geschoten en leverde corner op.Kort daarna werd een door Klas genomen corner, verlengd door Severina die werd teruggelegd door Van Bremen op Zwarts die van dichtbij over het Brabantse doel schoot. De derde kans in korte tijd was weer voor Zwarts die in aanvalpositie kwam, hij gaf voor op Bilate. Zijn inzet werd door de Brabantse doelman gepareerd.
Tien minuten voor de rust kwam ook Esajas in kansrijke positie, een aanval die 'slechts' een corner opleverde. Ook Sellouki wist een corner uit het vuur te slepen. Kansen en corners dus genoeg in het half uur voor de rust, alleen ontbraken de doelpunten nog.

Net als in de beginfase van de eerste helft gebeurde er niet veel in het eerste kwartier na rust. In de 60e minuut werden Bilate en Sellouki gewisseld voor Catic en De Waal. Meteen daarna brak Catic door de verdediging heen en legde de bal op het hoofd van Zwarts, zijn kopbal was echter te zwak om keeper Jansen te verschalken.
Tien minuten later kwam Wehrmann in het veld voor Esajas en de laatste tien minuten mocht Nick Broekhuizen zijn debuut maken ten koste van Joël Zwarts.
In die laatste tien minuten was Severina dicht bij een doelpunt, de Brabantse keeper wist echter redding te brengen en ook dubutant Broekhuizen maakte het de keeper nog even lastig. Maar meer gebeurde er niet  meer, zodat de wedstrijd doelpuntloos eindigde.

Al was de wedstrijd qua kansen beter dan de uitwedstrijd afgelopen zondag in Almere, er is nog steeds een hoop werk aan de winkel voor Advocaat en de spelers. Advocaat heeft al laten weten om de aandeelhouder om versterkingen voor meerdere posities te vragen.  ADO Den Haag  Top Oss Keuken Kampioen Divisie