Datum plaatsing: 11-12-2022 16:27:00

Verslag en foto's: ook Almere City te sterk voor ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Almere City verloren. De tegenstander won met 4-1.

Na de korte onderbreking in de Keuken Kampioen Divisie vanwege het WK in Qatar werd de competitie weer hervat met de wedstrijd tegen Almere in het Yanmar Stadion.
Voor de twee weken geleden aangestelde nieuwe trainer Dick Advocaat was het zijn eerste wedstrijd als coach van het Haagse team.

Advocaat voerde meteen een aantal wijzigingen in de basisopstelling door vergeleken met de opstellig onder voormalig trainer Dirk Kuyt. Vanwege de blessure van Verheydt die hij opliep in de besloten oefenwedstrijd vorige week tegen Sparta startte Mario Bilate in de basis. Verder maakte Malik Sellouki zijn debuut in de basis en begonnen Dhoraso Klas, Silvinho Esajas en Amar Catic op de bank.

Vorig seizoen won ADO de uitwedstrijd met 1-3. Doelpuntenmakers waren Sem Steijn, Vicente Besuijen en Thomas Verheydt.

Bij Almere waren er een paar oude bekenden te zien: Oud ADO Den Haag speler Jeffrey Talan momenteel assistent-trainer van Almere, José Pascual Alba Seva (Pascu), die in het seizoen  2020/2021 voor ADO uitkwam, en voormalig ADO jeugdspeler Lance Duijvestijn.

Al in de eerste minuut kon Almere gevaarlijk voor het Haagse doel komen door een terugspeelbal van Kishna die verlengd werd door een speler van Almere, gelukkig ging de bal net naast het doel van Wentges.
ADO had het wat moeilijk in het begin van de wedstrijd, maar kwam in de dertiende minuut toch al op voorsprong door basisdebutant Sellouki op aangeven van Severina: 0-1.
Vijf minuten later had ADO een enorme kans op het vergroten van de voorsprong toen Kishna op het doel van Nordin Bakker schoot. De bal schampte echter de lat. In de rebound was Finn van Breemen dicht bij een doelpunt, maar de bal werd door de verdediging van de lijn gehaald.  Een kwartier later leek ADO op 0-2 te komen door een schot van Zwarts, maar weer bracht de keeper redding.
In de 38e minuut kopte Almere speler Hilterman uit een vrije trap, die door scheidsrechter Van der Eijk wegens hands gegeven was, Almere op gelijkstand: 1-1.

ADO kwam na de rust zonder wisselspelers uit de kleedkamer. In de 53e minuut kwam de Haagse formatie met de schrik vrij. Almere kreeg na een overtreding buiten de 16 meter een onterechte penalty mee, Wentges stopte de door Hilterman genomen strafschop.
Acht minuten legde de scheidsrechter de bal opnieuw op de stip toen Werker hands maakte nadat Wentges mis greep. De speler sloeg de bal van Pena weg en ging met rood het veld af. Dit keer was het dan wel raak voor Almere: Duijvenstijn die in de jeugd van ADO heeft gespeeld schoot de 1-2, helaas voor ADO, onberispelijk in.
Advocaat greep na de rode kaart meteen in door Sellouki voor Carlson te wisselen.
De ellende werd groter voor ADO toen Almere even later de stand ook nog op 3-1 zette. En of dat niet erg genoeg was blesseerde Wentges zich 10 minuten voor het einde van de officiele speeltijd bij een uittrap. De blessure was dusdanig dat hij werd vervangen door Luuk Koopmans.
Net daarvoor waren Kishna en Zwarts gewisseld voor Esajas en Catic.

In de 7 minuten extra speeltijd werd het zelfs nog 4-1 voor Almere door een doelpunt van Pena.

Genoeg werk aan de winkel voor Advocaat dus voor de thuiswedstrijd tegen Top Oss aanstaande vrijdag!