Datum plaatsing: 08-12-2022 22:07:00

Verslag en foto's: Vrouwenvoetbal: ADO delft het onderspit tegen Feyenoord

ADO Den Haag verloor donderdagavond in eigen huis tegen Feyenoord de laatste wedstrijd van het kalenderjaar met 0-2.

Het team van Sjaak Polak kon de goede reeks van de laatste drie wedstrijden (0-3 uitwinst bij PEC, 3-0 in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen en 0-3 uit bij VV Alkmaar) helaas niet voortzetten en verloor met 0-2.

Bij Feyenoord spelen een aantal oud speelsters van ADO: Pia Rijsdijk en Annouk Boshuizen stonden vanavond in de basis van de Rotterdamse club. Amber Verspaget begon op de bank.

De ADO-vrouwen waren vanavond niet in goede doen. Hoewel er wat kansen waren, was het spel wat slordig en de  kansen die er waren, werden niet goed benut of waren een makkelijke prooi voor keepster Jasmijn de Groot.
De tegenstander kwam daardoor goed in het spel. ADO-speelster Nelemans worstelde zich nog wel even uit de taaie verdediging van de Rotterdammers en probeerde het in de 21e minuut met een afstandschot, dat geen resultaat opleverde.

In de 24e minuut kwam Feyenoord op voorsprong uit de rebound na een corner. Oud ADO speelster Rijsdijk frommelde de bal achter haar oude teamgenoot Barbara Lorsheyd 0-1. Een kwartier later vergrootte Goorbergh de voorsprong. ADO probeerde het met wat afstandschoten nog wel, maar het leverde niets op. Derhalve werd de rust met 0-2 ingegaan.

Bo Vonk en Lysanne van der Wal bleven in de kleedkamer achter voor Manon van Raay en Nicole Stoop.
ADO ging na de pauze op jacht naar de aansluitingstreffer, daar was invalster Stoop  in de 53e minuut dichtbij, maar ook nu was de Rotterdamse keepster alert, waardoor de inzet slechts een corner opleverde.
Ook in de 71e minuut wist de keepster redding te brengen na een schot van Lobke Loonen.
ADO bleef aandringen, maar het leverde niets meer op, zodat de wedstrijd met de stand van 0-2 eindigde.