Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 04-12-2022 14:50:00

Onder 21 Divisie 1: FC Groningen maatje te groot voor ADO

Om half negen waren de gasten uit Groningen vertrokken voor de wedstrijd op De Aftrap in het Haagse Zuiderpark. Vanwege de vroege aftrap van het Nederlands Elftal tijdens het WK in Qatar werd er al om één uur afgetrapt

tekst: Glenn Duijzer

Zoals de Haagse oefenmeester Giovanni Franken in de voorbeschouwing al had aangegeven, begon de wedstrijd met een furieus FC Groningen o21. Het eerste half uur speelde de wedstrijd zich voornamelijk op de Haagse helft af. Zonder dat de bezoekers tot een echt goede kans kwamen.

Er waren wel twee mogelijkheden. Maxim Mariani kopte de bal voorlangs uit en corner van Tika de Jonge na twintig minuten. Acht minuten later was er een steekpasje van diezelfde De Jonge op Thom van Bergen, die op randje buitenspel de bal ontving en direct over de uitkomende doelman Thijmane de Koning lobde. Gelukkig voor de thuisploeg ging de bal ook over het doel.

Net op het moment dat de Groningse storm minder werd, kwamen de bezoekers toch op voorsprong. Uit een corner van De Jonge ontstond een scrimmage voor het Haagse doel, waarin Thijmen Blokzijl de bal op het Haagse doel schoot. Ondanks het feit dat Emre Ates op de doellijn nog de bal opzij kopte, werd mede op advies van de grensrechter de 0-1 gegeven. Gezien het feit dat er op doelman De Koning na niemand protesteerde, zal de bal wel over de lijn zijn gegaan: 0-1.

Dezelfde FC Groningen-verdediger Blokzijl ontsnapte vijf minuten voor rust aan een rode kaart nadat hij een diepe bal met zijn hand beroerde en daar ook nog een voordeel uit behaalde. De warrig fluitende Mike de Bruijn zag er niets in.

Toch was er voor de rust nog een kans voor de geelgroenen. Aimane El Karicha hield de bal in het strafschopgebied aan de voet en legde terug op de inkomende Aiman Achemlal. De Haagse verdediger schoot de bal echter teleurstellend over het Groningse doel.

Na de rust kwam het team van trainer Giovanni Franken sterker uit de kleedkamer, wat binnen enkele minuten al resulteerde in een mogelijkheid voor Abdel Belarbi. Nadat de aanvaller de bal op eigen helft kreeg aangespeeld wist hij het Groningse strafschopgebied in te rennen. Zijn schot werd een prooi voor doelman Dirk Jan Baron.

Een misverstand in de Haagse verdediging gaf De Jonge de mogelijkheid tot een schot, zijn inzet eindigde op paal. Met nog twintig minuten te spelen doofde bij ADO o21 langzaam het licht. Door een fout in de Haagse verdediging wisten Thom van Bergen (0-2) en Kian Slor (0-4) te scoren. Tussendoor was er nog een snelle aanval van de bezoekers via David van der Werff en Jalvy Lourens en wist Steyn Potma de stand op 0-3 te brengen.

Het enige wapenfeit van ADO o21 in deze twintig minuten was een schot van Lloyd Hendriks op de lat. Een onnodig grote nederlaag, waarbij ADO o21 geen goede zaken heeft gedaan in de strijd tegen degradatie.