Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 21-11-2022 20:42:00

ADO Den Haag-speler Rafael Struick debuteert met treffer voor Indonesie

Het eerste vrije weekend tijdens deze WK-break werd door ADO Den Haags-speler Rafael Struick optimaal benut. In plaats van de competitiewedstrijd met ADO Den Haag o21 thuis tegen FC Emmen o21 (1-2) op een koude Aftrap, mocht hij zijn debuut maken voor Indonesiƫ o20 in het Spaanse San Pedro del Pinatar.

ADO Den Haag, Rafael Struicktekst: Glenn Duijzer

Na een trainingskamp in Turkije waar de Indonesische ploeg maar liefst zes oefenwedstrijden afwerkte, is de ploeg nu in Spanje voor nog een viertal oefenwedstrijden.

De Indonesische ploeg behaalt wisselende resultaten. In Turkije werd er verloren van Turkije o20 (1-2), Antalyaspor (2-3) en Al-Adalah (0-2). Er werd gelijkgespeeld tegen Baerum SK (3-3) en Moldavië O20 (0-0). De enige winstpartij was eveneens tegen Moldavië (3-1).

Basis
In Spanje werd de eerste wedstrijd tegen Frankrijk o20 met 6-0 verloren. Deze zaterdag stond de tweede wedstrijd op het programma en de tegenstander was Slowakije o20. Rafael Struick sloot in de voorbereiding op deze wedstrijd aan bij de selectie van Garuda, de bijnaam voor het Indonesische voetbalelftal.

Struick startte in de basis en beloonde dat al na 26 minuten met de openingstreffer. Het was tevens de ruststand. In de laatste minuut van de wedstrijd werd Struick vervangen door Arkhan Fikri. Na rust bogen de Slowaken de achterstand om in een voorsprong door treffers in de laatste tien minuten van Timotej Jambor (penalty) en Damián Kachút.

Oefenduels
Op 22 en 24 november staat er nog een tweetal oefenwedstrijden op het programma waarvan de tegenstanders nog niet bekend zijn. Indonesië o20 is in voorbereiding op Aziatische Kampioenschap o20 in Oezbekistan tussen 1 en 18 maart 2023 en het Wereld Kampioenschap o20 waarbij Indonesië als gastland al geplaatst is. Dit toernooi vindt plaats tussen 20 mei en 11 juni 2023. Namens Europa zijn Engeland, Frankrijk, Italië, Slowakije en Israël al geplaatst.