Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 20-11-2022 19:49:00

o21 Divisie 1: Onnodige nederlaag ADO Den Haag o21 tegen FC Emmen

In de strijd tegen degradatie had ADO Den Haag o21 een goede stap kunnen maken voor handhaving. De thuiswedstrijd op De Aftrap tegen rode lantaarndrager FC Emmen o21 ging echter met 1-2 verloren.

tekst: Glenn Duijzer

Ondanks de nederlaag is het team van trainer Giovanni Franken wel één plaats in de stand gestegen. Almere City verloor zijn uitwedstrijd bij Feyenoord o21 met 4-1 en de geelgroenen staan nu op doelsaldo op de vijfde plaats.

Het was een rommelige wedstrijd, waarin vooral voor rust het team van ADO Den Haag o21 niet zichzelf was. Waar het team altijd met de nodige pressie naar voren speelde, ging het nu allemaal een tempo te laag of de spelers wilden juist die ene extra man ook nog uitspelen. Dit zorgde ervoor dat de bezoekers redelijk eenvoudig stand wisten te houden.

De eerste kans was voor de thuisploeg, nadat Ronald Boakye aan de linkerkant Onur Demir had weggestuurd. De aanvaller kapte mooi naar binnen toe, maar het schot op het doel was een prooi voor doelman Owen van der Vlag. Na een kwartiertje kropen de bezoekers iets meer uit hun schulp en probeerde Jan Quispel het van afstand. Doelman David van de Riet tikte de bal met de toppen van zijn vingers tot een corner. De daaropvolgende corner leverde echter niets op.

Aan de andere kant was er een corner van Aimane El Karicha die door Nick Broekhuizen maar net over werd gekopt. De openingstreffer van FC Emmen o21 viel uit een onoplettendheid in de Haagse verdediging. Aanvaller Quispel wist er via een afstandsschot optimaal gebruik van te maken en zette de Drenten op een 0-1 voorsprong. De Haagse spelers werd door deze treffer wakker geschud en zetten meer druk op de verdediging van FC Emmen o21. Dit leverde voor rust nog een tweetal kansen op. Eerst was daar een schot van buiten de zestien van Nick Broekhuizen en een paar minuten voor de rust schoot Emre Ates uit kansrijke positie de bal voorlangs.

Na de rust kwamen dezelfde teams terug het veld op en ging de Haagse aanhang er eens goed voor staan. De Haagse ploeg zal toch direct vanaf de aftrap vol druk moeten zetten op FC Emmen o21 om de wedstrijd alsnog om te gooien. Binnen zestig seconden was de stand al 0-2 in het voordeel van de bezoekers en wederom ging er miscommunicatie in de Haagse verdediging aan vooraf. Ditmaal benutte Floris Quaedvlieg het geboden buitenkansje: 0-2. Direct vanaf de aftrap kreeg ADO Den Haag o21 de kans op de aansluitingstreffer, maar Abdel Belarbi schoot de bal van dichtbij aan de voor de Hagenaars verkeerde kant van de paal langs.

Twee minuten na de Drentse treffer was het wel raak en was het wederom Abdel Belarbi, die de bal na een strakke voorzet van Aimane El Karicha hard in de touwen schoot. Hierna verviel ADO Den Haag o21 weer in de fout van voor de rust. Er werd iets te vaak de verkeerde keuze gemaakt of te lang met de bal doorgelopen. Natuurlijk waren er nog kansen op een gelijkspel of meer. Belarbi miste bij de tweede paal een identieke bal als waarmee hij de 1-2 scoorde. Elano Yegen schoot van meer dan 25 meter de bal op de binnenkant van de paal en Ates kopte enkele minuten voor tijd de gelijkmaker binnen. Helaas voor de thuisploeg gebeurde dat in buitenspelpositie. FC Emmen o21 gebruikte alle trucjes om de 1-2 voorsprong te behouden en loerde via de counter op nog een treffer.

In de laatste minuten gebeurden er nog twee noemenswaardige dingen. Bij FC Emmen o21 viel in de 89ste minuut Amadou van Leeuwen nog in. Op zich niet een bekende speler, maar het betreft hier de zoon van KNVB-directeur Betaald Voetbal Marianne van Leeuwen. In de eerste minuut van de blessuretijd ontving Kaj van Houwelingen zijn tweede gele kaart en mocht hij vroegtijdig gaan douchen.

Opstelling ADO Den Haag:
Van de Riet, Yegen, Ates, Vankan (61. Achemlal), Boayke, Broekhuizen, Van Houwelingen, Haas (61. Gustina), El Karicha, Belarbi, Demir (61. Velland)

Komende dinsdag speelt ADO Den Haag o21 een oefenwedstrijd op De Aftrap tegen Prestigé Sport. De aftrap is al om 11.45 uur. Zaterdag 26 november gaat ADO Den Haag o21 op bezoek bij De Graafschap o21. Deze wedstrijd op Sportpark De Bezelhorst begint om 14.30 uur.