Datum plaatsing: 16-11-2022 21:57:00

Verslag en foto's: ADO verliest wederom in eigen huis

ADO Den Haag heeft woensdagavond in de thuiswedstrijd tegen Roda JC geen vuist kunnen maken. Vijf minuten voor tijd maakte de tegenstander de winnende treffer.

Na een bewogen begin van de week met nogal wat commotie rond directeur en spelers Verheydt en Kishna, moest er vanavond toch gewoon weer een wedstrijd worden gespeeld.
Vorig seizoen won ADO met 2-0 de thuiswedstrijd tegen de Limburgse ploeg. Doelpuntenmakers waren Sem Steijn en Vicente Besuijen. Roda nam later dat seizoen revanche door ADO met 5-0 in Kerkrade te verslaan.

Trainer Dirk Kuyt kon weer een beroep doen op Thomas Verheydt die vorige week in de uitwedstrijd tegen Telstar een schorsing uitzat vanwege zijn vijfde gele kaart. In die uitwedstrijd liep Amir Absalem rood op, werd daarna een wedstrijd geschorst en daardoor moest hij vanavond op de tribune plaatsnemen.
Dirk Carlson die na langdurig blessureleed nog niet veel heeft kunnen meespelen, startte vanavond in de basis. Ook Verheydt en Kishna hadden gewoon weer een plek in het basiselftal gekregen.

ADO speelde vanavond met rouwbanden vanwege het overlijden deze week van Theo Kleindijk (84), oud-speler van ADO en Holland Sport. Ook was hij jaren scout voor FC Den Haag.

De wedstrijd speelde zich de in de eerste fase van de wedstrijd voornamelijk op de helft van Roda af. Pas in de 7e minuut wist Catic het eerste kansje te creeren. In de 15e minuut snoepte Severina, na een corner van Roda de bal van de Limburgers af om in samenwerking met Klas de bal richting het doel van Nicolas te counteren en Catic aan te spelen. Nicolas wist de aanval te pareren.
Verheydt was dicht bij de openingstreffer, na een voorzet van Carlson kwam de bal op het hoofd van de spits, de kopbal van Verheydt was echter geen probleem voor de Limburgse keeper.
Roda wist het ADO-doelman Wentges een aantal keren heel wat lastiger te maken, maar ook hij hield zijn doel schoon.
Vlak voor rust was er nog een kansje voor Severina, maar van de Pavert blokkeerde de doelpoging, waarna de rust doelpuntloos werd ingegaan.

Na de thee veranderde er eigenlijk niets. Geen spelerswissels direct na de rust en meer kansen voor de tegenpartij dan voor ADO. Het bleef een vrij matte vertoning.
Een paar minuten voor het Haags kwartiertje bracht Kuyt Jesse Reinders in voor Dirk Carlson en Mario Bilate voor Ricardo Kishna. In de 80e minuut kwam Joel Zwarts het veld in ten koste van Xander Severina. Net na die wissel had Verheydt op aangeven van Esajas een enorme kans om ADO op voorsprong te brengen, maar keeper Nicolas wist op een katachtige wijze redding te brengen.
De witte zakdoekjes kwamen op de tribunes tevoorschijn toen Roda-speler Dylan Vente vijf minuten voor het einde van de officiele speeltijd de 0-1 op het scorebord zette. Na het doelpunt bracht Kuyt opnieuw een wissel in. Wehrman kwam voor Breinburg het veld in. Op een matpartijtje tussen de spelers van beide teams na, viel er verder niets meer te noteren.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 16 december. Eerder die week, op zondag 11 december speelt ADO eerst uit tegen Almere.  De komende weken vinden er vanwege het WK in Qatar geen competitiewedstrijden plaats.