18 DBO 36 8 9 19 33
19 TOP 36 10 3 23 33

Datum plaatsing: 11-11-2022 21:47:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag kan ook van Telstar niet winnen

De uitwedstrijd tegen Telstar in Velsen eindigde doelpuntloos. ADO-speler Absalem incasseerde in de 64e minuut een rode kaart na een overtreding op oud ADO Den Haag speler Boussakou.

De eennalaatste wedstrijd voor de competitieonderbreking vanwege het WK in Qatar was een wedstrijd waarin ADO dan eindelijk weer drie punten hoopte te pakken.

Bij Telstar kwam ADO drie oud-spelers tegen. Jonathan Mulder die in de basis van de Witte Leeuwen begon. Verder Yahya Boussakou en Cain Seedorf die op de bank begonnen.

De uitwedstrijd vorig seizoen in november, zonder publiek vanwege de coronamaatregelen, werd met 0-2 gewonnen door ADO. Doelpuntenmakers in die wedstrijd waren Besuijen en Elia.

Trainer Dirk Kuyt liet Mario Bilate, die na een rode kaart twee wedstrijden schorsing uitzat had uitgezeten, in de basis beginnen. Daarentegen kon hij niet over Thomas Verheydt beschikken die in de wedstrijd vorige week tegen VVV Venlo zijn vijfde gele kaart pakte. Verheydt stond vanavond samen met de van een voetoperatie herstellende Boy Kemper in het uitvak. Op de tribune was Ignacio Beristain namens clubeigenaar Globalon aanwezig.

In de eerste minuut had Catic een dot van een kans om ADO op voorsprong te zetten, maar de bal ging 5 cm aan de verkeerde kant van het het doel van Joey Houweling. Kansen waren er over en weer. Een zeer grote kans in de dertiende minuut was voor Bilate. De keeper wist de aanval echter te pareren. Maar ook al had Bilate gescoord, dan was het doelpunt niet doorgegaan omdat er vantevoren hands was geconstateerd. Op 1 van de vele kansen van Telstar bracht Finn van Breemen ruim een kwartier voor rust met een sliding redding. Op de corner die daarop volgde kon Wentges ternauwernood redding brengen, wat weer een corner voor de tegenstander opleverde, die echter een makkelijke prooi voor de Haagse keeper was.

In de laatste vijf minuten voor de thee juichten de meegereisde supporters toen ADO op voorsprong leek te komen, toen het snoeiharde schot van Bilate het doel leek in te gaan, maar helaas vertekende het beeld, de bal belandde in het zijnet. Ook Severina had daarna weer een kans, maar de bal ging over het doel. De beroemde mandjes, die de doelpunten symboliseren, konden dus nog niet worden gehesen.

Kuyt bracht direct na de thee geen vers bloed in het veld. Bij Telstar kwam oud ADO speler Boussakou in het veld voor Jay Kruiver.In de eerste fase van de tweede helft wist Wentges redding te brengen op een enorme kansvan Plet. In de 61e minuut wisselde Kuyt Wehrmann voor de inmiddels weer wedstrijdfitte Kishna. Een paar minuten later deelde scheidsrechter Vos rood uit aan Absalem die de doorgebroken Boussakou vasthield. Daarna wisselde Telstar trainer Snoei David Min voor oud ADO Den Haag speler Cain Seedorf.

Dirk Kuyt offerde een paar minuten voor het Haags kwartiertje aanvaller Bilate op voor verdedigende middenvelder Rijnders. De jonge speler had zich even daarna onsterfelijk kunnen maken toen hij van afstand schoot op het doel, de bal ging rakelings naast.
Kuyt bracht nog een wissel in, Severina verliet het veld voor Joël Zwarts. ADO kwam goed weg toen de tegenstander in de laatste minuten het doel van Wentges bestormde en daar geen doelpunt uit voortkwam.

Geen doelpunten aan beide zijden, dus de eerder genoemde beroemde mandjes bleven op de grond.

Speler Silvinho Esajas die vanaf de eerste minuut meespeelde viel vanwege zijn harde werk tijdens de hele wedstrijd in positieve zin op.

Telstar ADO Den Haag 0-0