Datum plaatsing: 08-11-2022 11:58:00

Divisie 1: ADO Den Haag O21 en Almere City O21 in evenwicht

Na een drietal nederlagen op rij voor ADO Den Haag O21 was er eindelijk weer redenen om te lachen na het gelijke spel, thuis tegen Almere City O21.

tekst: Glenn Duijzer

Het was overigens meer een gulle lach dan een uitbundige, want achteraf gezien was ADO Den Haag O21 na de rust wel de betere ploeg en had er misschien meer ingezeten. De wedstrijd begon spectaculair met binnen vijf minuten een Haagse treffer. De aanval werd vanaf de rechterkant door Aimane El Karicha opgezet. Zijn bal in het strafschopgebied werd door Rafael Struick direct doorgetikt op Abdelouafi Belarbi. De van Feyenoord overgekomen aanvaller twijfelde geen moment en schoot de bal hard achter doelman Stijn Keller: 1-0.

og binnen de eerste tien minuten stond het weer gelijk uit een messcherpe en vooral enorm snelle counter van Almere City O21. Aan de rechterkant was het de supersnelle Niciano Grootfaam, die vanaf eigen helft opkwam tot bijna bij de achterlijn. Zijn voorzet op Tijmen Wildeboer kwam goed aan, maar de aanvaller zag zijn teamgenoot Jeffry Puriel er beter voor staan. Puriel liet vervolgens de Haagse doelman Killian Nikiema kansloos: 1-1.

Druk
Het team van trainer Giovanni Franken probeerde met opbouwend voetbal de tegenstander onder druk te houden. Daarmee konden de bezoekers niet hun favoriete spelletje spelen en werden gedwongen om op de counter te gaan spelen. De wedstrijd veranderde daarmee in een duel, dat vooral op het middenveld werd uitgevochten. Toch was het enkele minuten voor de rust weer raak via een counter van ditmaal Layee Kromah. Zijn voorzet was perfect op Puriel, die de bal ook in schoot, maar gelukkig voor ADO Den Haag O21 was dit in buitenspelpositie.

Weifelend
Direct na de rust was het wel raak voor de bezoekers. Bij weifelend ingrijpen van de Haagse verdediging was het wederom Jeffry Puriel, die Almere City O21 op voorsprong bracht: 1-2. ADO Den Haag O21 voerde de druk nog hoger op, waardoor de bezoekers op eigen veld werden teruggedrongen, zonder tot het tot echte Haagse kansen kwam. Ook Almere City O21 wist geen kans meer te creëren, waardoor de geelgroenen meer en meer de overhand kregen.

Dit resulteerde in slechts één treffer en het was wederom Abdelouafi Belarbi, die nu bij de tweede paal de bal snoeihard tegen de touwen schoot uit een voorzet van Aimane El Karicha. Het was misschien niet de uitslag waar men aan ADO-zijde op de Aftrap op hoopte, maar de ploeg uit Almere blijft op één punt achterstand van ADO Den Haag O21 staan op de ranglijst.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Willem II op het programma. De wedstrijd begint om 15.00 uur op Sportpark Prinsenhove. Aanstaande dinsdag staat er eerst nog de oefenwedstijd tegen Voorschoten’97 op het programma. De aftrap van deze wedstrijd op Sportpark Adegeest is om 20.00 uur.