Datum plaatsing: 04-11-2022 22:00:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag verliest thuis van VVV Venlo

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in de wedstrijd thuis in het Bingoal Stadion tegen VVV Venlo met 2-3 verloren

Na de vorige week verloren uitwedstrijd tegen Helmond Sport besloot trainer Dirk Kuyt zijn basisopstelling voor vanavond weer te veranderen. Er kon geen beroep worden gedaan op de niet wedstrijdfitte Ricardo Kishna. Silvinho Esajas maakte vanavond zijn debuut in de basis en ook Finn van Breemen mocht in de basis starten. Siereveld en Rodriguez begonnen deze wedstrijd op de bank. Daar mocht ook Dirk Carlson plaatsnemen, die na een langdurige blessure weer wedstrijdfit is.

Kuyt vond het verlies vorige week onacceptabel en de wedstrijd vanavond tegen VVV Venlo was de kans om de eer weer een beetje te redden. Van de laatste acht wedstrijden die de Limburgse club speelde werd er slechts één gewonnen. Maar juist dat soort statistieken zeggen niets voor de doorgewinterde ADOfan. ADO heeft het juist  moeilijk tegen de 'zwakkere' ploegen door die tegenstanders te onderschatten.

Maar de bal is rond, dus ook vanavond was er natuurlijk weer van alles mogelijk. Met wat meer publiek in het stadion dan de vorige thuiswedstrijden om de spelers aan te moedigen, want vanaf deze wedstrijd waren ook de clubkaarthouders weer welkom.

De eerste minuten waren voor de Limburgers, waar in de vierde minuut een vrije trap randje 16 uit voort kwam. Wentges wist zijn doel schoon te houden. Dat kon niet van de Limburgse doelman gezegd worden  want een minuut later moest hij na een strak schot van basisdebutant Esajas vissen: 1-0.
Tien minuten erna was er weer een grote kans voor de Haagse formatie, Severina schoot dit keer op doel. Keeper Ennio van der Gouw wist nu wel redding te brengen, maar dat resulteerde natuurlijk wel in een corner voor ADO.Verdediger Amir Adbsalem wist wat later door de Limburgse verdediging heen te breken en gaf voor op Verheydt, die de bal echter niet kon overnemen. Het leverde wel veel bijval van het Haagse publiek op die vanavond een gedeelte van de wedstrijd op goed spel getracteerd werden.
VVV kon er op een verdwaald schot na niet veel tegenover stellen, maar wist zo'n tien minuten voor de rust toch nog een corner te creeren waarna Wengtes redding moest brengen.
Voordat de kleedkamers konden worden opgezocht voor de thee, waar de spelers in de inmiddels losgebarsten gigantische regen en hagel bui wel aan toe waren, kopte VVV-speler Rick Ketting de stand in de 45e minuut vanuit een hoekschop gelijk: 1-1. Scheidsrechter Ruperti liet daarna, vanwege een aantal blessurehandelingen gedurende de eerste helft nog ruim vijf minuten doorspelen.

In de rust bleven Esajas en Breinburg in de kleedkamer achter, De Waal en Klas waren hun vervangers.
De tweede helft begon met rommelig spel van ADO met veel balverlies, terwijl VVV via een corner en een vrije trap dicht bij een voorsprong was. Na een overtreding op Severina van de Limburgse keeper die  daarvoor met geel bestraft werd en een vrije trap buiten de 16  voor ADO opleverde kreeg ADO de eerste kans van de tweede helft.
En helaas de 1-2 hing al een tijdje in de lucht. In de 66e minuut zette Dekker de 1-2 voorsprong voor VVV op het scorebord. VVV rook bloed en zette druk en bouwde de voorsprong nog bijna uit. De aanval werd gelukkigerwijs nog maar net geblokt.
Kuyt wisselde in de 73e minuut nog Titouan Thomas en Hall voor Wehrmann en Catic.
Op slag van het Haags kwartiertje zette Severina ADO op gelijkstand: 2-2.
In de 82e minuut had ADO pech en  de Limburgers geluk, Severina speelde de bal achter de uitgelopen keeper, maar de bal kwam naast in plaats van in het doel terecht. In de 88e minuut was de situatie andersom, de bal ging nadat Wentges de bal uit zijn handen had laten glippen rakelings over het Haagse doel. In de laatste minuut van de officiele speeltijd In de laatste minuut van de officiele speeltijd kwamen Gylermo Siereveld en Joël Zwarts in het veld voor Daryl Werker en Xander Severina. Daarna had De Waal de 3-2 op zijn schoen, maar schoot net voorlangs. En als je zelf niet scoort dan scoort de tegenstander wel.. In de 6 minuten extra tijd scoorde VVV de 2-3 Daardoor konden de Limburgers met oud ADO Den Haag spelers Kees de Boer en Tristan Dekker met de drie punten in de knip samen met de zo'n vijftig meegereisde supporters de lange reis terug ondernemen.