Datum plaatsing: 21-10-2022 21:57:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag - De Graafschap eindigt in gelijkspel

ADO Den Haag heeft vandaag uit de thuiswedstrijd tegen De Graafschap slechts 1 punt weten over te houden. De wedstrijd eindigde in 2-2. Doelpuntenmakers aan Haagse zijde waren Wehrmann en Esajas.

Trainer Dirk Kuyt kon deze wedstrijd weer beschikken over Dhoraso Klas die de vorige competitiewedstrijd (uit tegen NAC) was geschorst.
Ook Thomas Verheydt die dinsdag in de bekerwedstrijd tegen Excelsior'31 problemen had met zijn kuit was vanavond gewoon weer van de partij. Max de Waal en Ricardo Kishna waren echter niet fit genoeg om in de basis te starten, zij begonnen de wedstrijd op de bank. Ook Danzell Hall ontbrak, zijn plek werd ingenomen door Guillem Rodriguez.

Vorig seizoen eindigde de thuiswedstrijd tegen De Graafschap doelpuntloos.
ADO heeft in de afgelopen twee competitiewedstrijden (thuis tegen Eindhoven en uit tegen NAC), en ook in de bekerwedstrijd afgelopen dinsdag uit tegen Excelsior'31 winst geboekt en wilde dat nu uiteraard vervolgen.

In de allereerste minuut was het direct al oppassen geblazen toen Graafschapspeler Gravenbergh Wentges bijna verraste. Wentges trapte de bal terug op Gravenbergh, de bal stuiterde daarna over de achterlijn.
ADO kwam pas na acht minuten op stoom met een aanval van Verheydt. De spits werd echter ondersteboven gelopen. Scheidsrechter Hensgens zag er geen penalty in, wel een vrije trap. Keeper Hidde Jurjus kon met moeite redden en ook uit de hoekschop die daaruit voortkwam kon hij met moeite de bal uit het doel houden.
Daarna bestormde De Graafschap het Haagse doel, maar ook de corner die daaruit voortkwam bleef zonder resultaat.
Enkele kansen over en weer uit dode spelmomenten dus, De Graafschap wat meer dan ADO. Maar het was ADO die in de 24e minuut wist te profiteren. Jordy Wehrmann zette ADO na een combinatie van Absalem en Severina op voorsprong: 1-0.
Lang kon ADO er niet van genieten, want in de 28e minuut kon het volle uitvak juichen nadat Graafschap-speler Onal de stand gelijk maakte, 1-1. De stand waarmee ruim een kwartier later de rust werd ingegaan. Het blijft overigens vreemd dat er in het Haagse stadion vanwege veiligheidsmaatregelen voorlopig alleen seizoenkaarthouders en sponsors welkom zijn en het uitvak tot de nok gevuld was.

Bilate kwam direct na de rust in het veld ten koste van Absalem.
Het publiek moest tot de  61e minuut wachten op de eerste echt kans van ADO in de tweede helft. Die was er vanuit een corner. Verheydt verschalkte met zijn hoofd bijna de keeper van de 'Superboeren'.
In de 65e minuut bracht Kuyt een dubbele wissel in. Klas en Wehrmann werden vervangen door Esajas en Titouan Thomas. Een paar minuten daarvoor behoedde Wentges met een goede redding ADO voor een tweede tegendoelpunt na een schot van Neghli.
In de 73e minuut was het dan wel raak voor de Superboeren. Onal maakte zijn tweede doelpunt van de avond en bracht zijn club op voorsprong. Dit keer kon De Graafschap niet lang van de voorsprong genieten. Want ADO maakte al snel de stand gelijk. Invaller Esajas zette op aangeven van Catic de 2-2 op het scorebord. Helaas was er daarna toch wel weer een domper voor de Haagse formatie. In de laatste minuten maakte Bilate een zware overtreding op invaller Schuurman op de helft van De Graafschap en kreeg rood van scheidsrechter Hensgens.

De wedstrijd eindigde in de 2-2 gelijkstand. Helaas maar een puntje uit deze wedstrijd, maar ADO moest er eigenlijk gezien het spel wel blij mee zijn.

Volgende week vrijdag wacht de uitwedstrijd in Helmond waar oud clubicoon van ADO Den Haag, Tom Beugelsdijk speelt.