Datum plaatsing: 18-10-2022 22:07:00

Verslag: ADO Den Haag wurmt zich in bekerduel langs Excelsior'31

ADO Den Haag heeft het bekerduel in Rijssen tegen derdedivisionist Excelsior'31 met 2-3 gewonnen.

Trainer Dirk Kuyt had een iets afwijkende basisopstelling uit zijn hoed getoverd. Luuk Koopmans mocht het doel verdedigen ten koste van Wentges en een aantal sterkhouders, waaronder Thomas Verheydt, nam plaats op de bank. Werker droeg daarom vanavond de aanvoerdersband.

De eerste tien minuten van de wedstrijd waren voor de thuisploeg. In de tweede minuut kopte Excelsiorspeler Davina vanuit een corner op de lat, daarna waren er kansen voor zijn teamgenoten Werkhoven en Kaptein.

ADO kon er weinig tegenoverstellen en leed veel balverlies.In de 28e minuut zette Jasper Veltkamp de 1-0 voor de thuisclub op het scorebord. Daarna ging ADO op jacht naar de gelijkmaker. Bilate zag zijn schot in de 32e minuut net naast het doel gaan. Twee minuten later was het dan wel raak. Na een combinatie van Catic en Bilate uit de omschakeling werd de stand gelijk. Het doelpunt kwam overigens naam van Excelsiorspeler Alex de Jong die de bal als laatste raakte.Vijf minuten voor rust werd Rodrigues voor Zwarts gewisseld.

In de rust bleven Bilate en De Waal in de kleedkamer achter. Verheydt en Sellouki waren hun vervangers. ADO kwam in de tweede helft al snel opnieuw op achterstand. Na een verdedigingsfout van ADO schoot Givan Werkhoven in de 49e minuut de 2-1 in.
Verheydt kreeg daarna kans op de gelijkmaker, bij zijn aanval zat de keeper er niet goed, maar Zwarts kon er in de rebound van profiteren omdat hij buitenspel stond.  Invaller en debutant Sellouki maakte 13 minuten na zijn debuut de gelijkmaker via een afstandschot op aangeven van Catic.

Daarna kwam ADO ook nog snel op voorsprong door een doelpunt van Verheydt in de 61e minuut. Trainer Kuyt wisselde in de 67e minuut de geblesseerde Hall voor Asante. Ook Verheydt moest zich wat later laten vervangen vanwege kuitproblemen. Esajas die deze week zijn contract verlengde was zijn vervanger. ADO wist nog wel wat kansen te creeeren, zo waren Catic, Severina en Esajas dicht bij een doelpunt, maar het bracht geen verandering in de stand.

Excelsior zette druk en dacht de 3-3 te maken, maar de scheidsrechter had al voor buitenspel gefloten. In de extra tijd waren er nog kansen over en weer, maar het veranderde niets aan de stand van 2-3 voor ADO. ADO is een ronde verder in de beker. Later deze week zal de bekerloting uitwijzen wie de volgende tegenstander voor ADO Den Haag zal zijn.

De 2e ronde van de KNVB beker zal gespeeld worden op 10, 11 en 12 januari '23

Vrijdag wacht de competitiewedstrijd thuis tegen De Graafschap dat vandaag in de beker ook met moeite van Rijnsburgse Boys won.