Datum plaatsing: 16-10-2022 18:43:00

Vrouwenvoetbal:Verslag en foto's ADO delft onderspit tegen Ajax

De thuiswedstrijd tussen de ADO Den Haag Vrouwen en de Ajax vrouwen eindigde zondagmiddag met een 0-3 verlies. Een groot gedeelte van de tweede helft werd er vanwege een rode kaart met één speelster minder gespeeld.

Beide clubs waren dit seizoen tot voor deze wedstrijd begon ongeslagen.
De uitwedstrijd tegen PSV vorige week eindigde in een 1-1 gelijkstand, het Haagse doelpunt kwam op naam van Jaimy Ravensbergen.

Er was veel belangstelling voor de wedstrijd die overigens ook op ESPN werd uitgezonden. Eén van de toeschouwers was cabaretier Jochem Myer, hij blijkt een goede vriend van ADO-trainer Sjaak Polak te zijn.

De tegenstander begon sterk aan de wedstrijd. ADO had het moeilijk en kwam in de 20e minuut op achterstand door een doelpunt van Romée Leuchter.
Een minuut later was er dan de eerste kans voor ADO. Keepster Lize Kop ving de bal die Nikki IJzerman richting het doel schot nog maar net op.
Ook ADO Den Haag keepster Barbara Lorsheyd moest reddend optreden. Zij behoedde ADO voor een eigen goal toen de bal via Danielle Noordermeer bijna in het Haagse doel leek te belanden.
Tien  minuten voor de rust was er een enorme kans voor Rijsbergen die tot corner werd verwerkt. Rijsbergen trof vanuit die corner buitenkant paal. De Amsterdamse keepster stond net voor de doelpaal en blesseerde zich daarbij.
Vlak voor rust wist Jaimy Ravensbergen aan de zijkant van het veld de Ajax verdediging te omspelen, maar er was niemand in de buurt aan wie ze bal af kon geven.

Kort na de rust had oud ADO Den Haag speelster Chasity Grant een enorme kans om de score voor de Amsterdammers te vergroten, maar Barbara Lorsheydt bleef goed bij de les. In de rebound ging de bal over het doel.
In de 59e minuut trok scheidsrechter Bjorn Kuipers de rode kaart voor Jaimy Ravensbergen en slechts geel voor Ajax-speelster Lisa Doorn. Op het middenveld was er een opstootje ontstaan waarbij er over en weer werd geduwd en ging Doorn nogal overdreven ten onder.
Even daarna voerden beide trainers een aantal wissels door. Eerst gingen Bo Vonk, Nikki IJzerman en Chloé van de Velde het veld af voor Vanessa Susanna, Gina Viehoff en Nicole Stoop. Wat later werden Lysanne van der Wal en Liz Rijsbergen eraf gehaald voor Pleun Raaymakers en Manon van Raay.
Ajax speelster Romee Leuchter maakte vlak daarna, in de 78e minuut, haar tweede doelpunt van de middag: 0-2.
Invaller Vanessa Susanna had een minuut later de aansluitingstreffer op haar voet, maar Klop verwerkte de kans tot corner die geen resultaat opleverde.
In de 85e minuut gooide Ajax de wedstrijd definitief in het slot. Met een overigens zeer mooi afstandschot vanuit een vrije trap van zowat de middellijn genomen door Sherida Spitse belandde de bal achter Barbara Lorsheyd in het goal.
In de extra tijd van de wedstrijd kwam ADO nog goed weg door een redding van Lorsheyd.