18 DBO 36 8 9 19 33
19 TOP 36 10 3 23 33

Datum plaatsing: 07-10-2022 21:49:00

Verslag en foto's: ADO boekt winst in wedstrijd tegen FC Eindhoven

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven goede zaken gedaan. De wedstrijd werd tegen het tot nu toe ongeslagen FC Eindhoven met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Verheydt.

ADO Den Haag speelde vanavond tegen het tot nu toe ongeslagen FC Eindhoven dat uit 9 wedstrijden vijf wedstrijden heeft gewonnen, vier gelijk gespeeld en een +10 doelsaldo heeft doordat de Brabantse club maar acht tegendoelpunten kreeg. De periodekampioenschaal was in het stadion aanwezig, omdat Eindhoven net als Heracles en PEC Zwolle kans maakte op de periodetitel.

Bij de tegenstander speelt Evan Rottier. De 20-jarige spits volgde vanaf 2015 de jeugdopleiding van ADO Den Haag en werd in het seizoen 2020/2021 verhuurd aan Top Oss. Rottier kwam vorig seizoen weer terug bij ADO, maar wist geen verlenging van zijn contract af te dwingen.

In het stadion vanavond een aantal grote vlaggen op de tribunes die een aantal vakken compleet bedekten op de Noordtrinune. Op de Aad Mansveldtribune hing een spandoek ter herdenking aan de slachtoffers van de stadionramp die afgelopen week vielen in Indonesië.

ADO dat acht punten uit 9 wedstrijden heeft was er uiteraard alles aan gelegen om de zeperd van vorige week tegen jong PSV (1-3) te doen vergeten.
Vorig seizoen eindigde de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven met een 4-2 winst. De Haagse doelpunten kwamen op naam van Catic (2x), Steijn en Bourard.

Trainer Dirk Kuyt wijzigde zijn opstelling voor deze wedstrijd ten opzichte van vorige week door Siereveld, Catic, Bilate en Rodriguez in te zetten ten koste van Zwarts, Severina, Van Breemen en Hall.

ADO moest in de beginfase van de wedstrijd met de vier ingepaste spelers z'n draai proberen te vinden. Na vijf minuten was er al een kans voor de Eindhovenaren, diegelukkig  niet goed benut werd. De bal ging naast het doel van Wentges.
Oud ADO Den Haag speler Rottier had even later nog een betere kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten met het eerste schot op doel van de wedstrijd, Wentges bracht redding.
De Haagse formatie probeerde wel wat te doen, in de 12e minuut had Verheydt de kans om ADO op voorsprong te zetten. Na een voorzet van De Waal kreeg hij de bal net niet goed op zijn hoofd om de bal achter keeper Bertrams in te koppen, het leverde wel een hoekschop op maar ook die werd niet goed benut.
In de 22e minuut probeerde Bilate het met een afstandschot, dat net wat te hoog was. Voor de rest was het armoe troef, de kansjes die er gecreeerd werden, waren voor de tegenstander en leverden gelukkig voor ADO niets op. De kleedkamers voor de rust werden met dezelfde stand op het scorebord opgezocht als waarmee de wedstrijd begon.

Na de rust ging de wedstrijd verder zoals de eerste helft geëindigd was, kansjes voor Eindhoven en ADO die sporadisch wist uit te breken, zoals weer Bilate. Die werd echter onderuitgehaald, waarvoor scheidsrechter Gerrets wel naar de stip had mogen wijzen.
ADO zette aan en kreeg meer kansen, vooral nadat Kishna in de 57e minuut  in het veld werd gebracht voor De Waal. Drie minuten later was het raak: Verheydt bracht ADO op aangeven van Bilate op voorsprong: 1-0.
Siereveld die zich bij een actie ervoor blesseerde werd daarna voor Van Breemen gewisseld.
Op slag van het Haags kwartiertje was er nog een grote kans voor Verheydt die op aangeven van Catic de voorsprong had kunnen vergroten. Het schot ging echter voorlangs het doel. Eindhoven had daarna  de kans om gelijk te maken. Het schot ging echter rakelings naast en bovendien beoordeelde de scheidsrechter het als buitenspel.
Zes minuten voor tijd wisselde Kuyt Catic voor Severina en Bilate voor Zwarts. Daarna was het nog even spannend, want Eindhoven gaf de moed nog niet op. In de laatste minuten ging ook hun keeper mee naar voren.

Gelukkig bleef het 1-0. Drie punten. Het was geen fraaie wedstrijd, maar dat maakt nu even niets uit!

De Brabanders waren minder tevreden over de uitslag en uitten hun ongenoegen direct na de wedstrijd tegen de scheidsrechter die daarop aanvoerder Amevor zijn tweede gele kaart en daarna dus rood voorhield.

Volgende week vrijdag weer een Brabantse tegenstander. Dan speelt ADO een uitwedstrijd tegen NAC.