Datum plaatsing: 30-09-2022 21:50:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag thuis ten onder tegen Jong PSV

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen Jong PSV met 1-3 verloren. In de eerste helft kwam ADO al op een 0-3 achterstand. Asante redde de eer een beetje door in de tweede helft de 3-1 op het scorebord te zetten.

Net als de voorgaande thuiswedstrijden mochten vanwege de veiligheidsmaatregelen alleen seizoenkaarthouders en sponsors/zakenrelaties de wedstijd bijwonen. De club is druk doende om te zorgen dat het zo snel mogelijk aan de veiligheidsmaatregelen voldoet zodat er snel weer meer publiek naar binnen kan.

Vanavond maakte Ricardo Kishna in de wedstrijd tegen Jong PSV zijn rentree. Hij tekende donderdag zijn nieuwe contract voor één seizoen en doordat hij deze maand al meetrainde met de selectie is hij wedstrijdfit. Vorige week speelde hij in een besloten oefenduel één helft mee tegen FC Groningen, die wedstrijd werd overigens met 3-1 gewonnen door de Noordelingen. Vooralsnog startte hij vanavond op de bank.
Over oefenwedstrijden gesproken, ADO oefende in juli aan het begin van het trainingskamp in Noordwijk achter gesloten deuren tegen Jong PSV. De uitslag werd 2-1, doelpuntenmakers waren Thomas Verheydt en Finn van Breemen. Laatstgenoemde maakte vanavond zijn debuut in de basis.

Na de 1-2 winst van ADO in de uitwedstrijd tegen Zwolle was het vertrouwen, waar  trainer Dirk Kuyt zo op hamert, een beetje gegroeid. Zaak was nu om ook in eigen huis een goed resultaat neer te zetten tegen de club die voor het begin van de wedstrijd met 1 punt meer 1 plaatsje hoger op de ranglijst stond.

Op MiddenNoord hing een mooi spandoek voor de vorige week plotseling overleden Piet van de Laar, voormalig steward van ADO, maar bovenal ADO-supporter in hart en nieren.

Na een inworp van ADO in de eerste minuut kwam de bal bij de tegenstander terecht die vanaf eigen helft de bal richting het doel van Wentges trapte die iets voor zijn doel stond. De bal ging gelukkig voor ADO langs het doel, was ie erin gegaan dan was het beslist het doelpunt van het jaar geweest.
Debuutspeler Van Breemen was vijf minuten daarna belangrijk toen Wentges bij een corner van PSV niet goed redding wist te brengen, Van Breemen wist het schot dat daarna in de rebound viel tegen te houden.
Er waren daarna kansen voor De Waal en Verheydt, maar die leverden niets op.
PSV wist beter van hun kansen te profiteren. In de 23e minuut bracht Mohamed Nassoh de stand voor de Eindhovenaren op 0-1.
Veel zat er voor ADO daarna niet in. Een vrije trap werd niet goed benut en een aanval van De Waal in de 35e minuut werd gestopt door de Brabantse verdediging
De verdediging van ADO echter stond niet goed. En daar profiteerde de tegenstander van. In de 42e minuut werd het 0-2 door Jenson Seelt, die de bal dwars door het midden achter Wentges schoot. En het werd nog erger: Op slag van rust werd het 0-3 door weer een doelpunt van Seelt.

ADO deed snel na de rust wat terug. Nadat Amir Absalem in de 50e minuut een corner had versierd, schoot Asante vanuit de door De Waal  genomen hoekschop de 1-3 in het doel van Niek Schiks. Met direct daarna een kans van Severina om de stand op 2-3 te zetten. Doelman Schiks wist de aanval echter te pareren.
In de 66e minuut werden Catic en Esajas ingebracht voor Zwarts en De Waal. Voor het spel maakte het niets uit, ADO creeerde weinig tot niets. Ook niet toen Breinburg en Absalem tien minuten later werden vervangen door Bilate en Rodriguez. Daarna kwam Kishna de dug-out uit om warm te lopen om na een korte warming-up  in het veld te komen voor Finn van Breemen. De spanning kwam daarna weer wat terug in de wedstrijd. ADO kreeg in de laatste minuten nog een kans om terug te komen in de wedstrijd door een inzet van Klas, de bal belandde echter in het zijnet. Ook Esajas schoot in de extra tijd op doel, echter zonder resultaat. ADO heeft zich door dit verlies een slechte dienst bewezen, de club  staat nu na deze wedstrijd op de 17e plek met acht punten uit negen wedstrijden.

Volgende week wacht de volgende thuiswedstrijd, dan is FC Eindhoven de tegenstander