De Waarheid

Datum plaatsing: 01-08-1945 19:45:00

Jubileumwedstrijden van ADO; ADO EN DHC favoriet

De Jubileumwedstrijden ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van ADO stonden Zaterdagavond in het teken der belangstelling.

VUC dat tegen DHC uitkwam, was met het beste voornemen bezield en zette van meet af aan in een hoog tempo enige fikse aanvallen op, zodat DHC alle zeilen bij moest zetten om onheilen te voorkomen. De verdediging van de Delftenaren was prachtig op dreef, doch na 14 minuten moest doelman v. d. Broek bij een scrimmage toen Den Hoedt uit een kluwen van spelers opdook en goed inschoot, zwichten 1-0.

Het paedagogische woord van voorzitter Van Til tijdens de rust had de spelers van DHC dusdanig geïnspireerd dat zij na de pauze een geheel ander spel demonstreerden. Na enige vergeefse rennen van v. d. Engel had deze ten slotte succes, toen hij de bal op het kritieke moment aan Straus toespeelde, die geen fout maakte 1-1.

Het zat VUC niet mee toen Schijf schoten op doel loste, die even fraai door doelman v. d. Broek werden gehouden. Vollebregt toonde zijn capaciteiten met zijn onberispelijke voorzetten. Kwakkernaat zette ten slotte de kroon op het werk door met een fraaie kopbal den overigens uitstekende doelman Bouw te verschalken 1-2. In de laatste minuten ging Stam de voorhoede van VUC versterken, doch de DHC defensie hield dapper stand. Scheidsrechter Aarssen leidde tot ieders genoegen.

Hierna betraden ADO en HBS het groene tapijt. HBS dat 50 jaar onafgebroken in de eerste klasse speelt - een unicum in de voetbalwereld - was weer tot de oude liefde, namelijk tot het zwarte shirt teruggekeerd.

Het veld was tengevolge van de regenbuien uiterst zwaar te bespelen en de gladheid leidde tot tal van onverwachte situaties. Appel werd voortdurend geschaduwd door Walhain die een puike wedstrijd speelde. Nadat enige aanvallen van HBS door de hechte verdediging van ADO waren afgeslagen, kwam ADO aan bod en na een kwartier gaf Clavan een goede pass aan J. Everstein, die geen fout maakte 1-0. Aan de andere kant kreeg Oldemans, enige opgelegde kansen, doch op humoristische wijze bracht hij deze voor de Kraaien om zeep. Langelaan leverde heel wat beter werk, hy demonstreerde een zeer goede balcontrole. Na een algemene aanval scoorde hij een mooie en verdiende gelijkmaker (1-1).

Na de rust was ADO in het offensief en na 5 minuten knalde Appel de bal langs Visee 2-1. Hoe de Kraaien zich ook inspanden, steeds was Oldemans een rem in het aanvalsquentet.

Terwijl ook de 10e hoekschop voor ADO geen succes had opgeleverd, kwam de bal bij v. d. Leeuw, die voortreffelijk Neuteboom verving, een voorzet volgde en met een fraaie kopbal bracht Appel in de laatste minuut de stand op 3-1, voor welk doelpunt hij een open doekje kreeg. In deze stand kwam geen wijziging.

De postharmonife zorgde op uitstekende wijze voor de muzikale omlijsting. Scheidsrechter Dr. van Moorsel had een gemakkelijke taak.
Zaterdag 4 Augustus wordt gespeeld om 6 uur Verliezersronde VUC-HBS; om half acht Winnaarsronde ADO-DHC