Datum plaatsing: 18-09-2022 16:03:00

Vrouwenvoetbal: Verslag en foto's: ADO boekt ruime winst op Telstar

De ADO Den Haag Vrouwen speelden zondagmiddag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen thuis tegen Telstar. De wedstrijd werd op eenvoudige wijze met 4-0 gewonnen. De doelpunten kwamen op naam van Lobke Loonen (2x), ChloƩ van de Velde en Jaimy Ravensbergen.

Bij ADO begon Cato Pijnacker Hordijk, die afgelopen week haar eerste contract bij de Haagse club tekende, op de bank. Bij tegenstander Telstar speelt de zus van ADO-speler Boy Kemper, Stephanie Kemper. Zij behoorde deze wedstrijd tot de reserves van de Witte Leeuwinnen.

In de tweede minuut moest Barbara Lorsheyd redding brengen, iets wat zij de rest van het wedstrijd niet veel meer hoefde te doen.
Al in de vijfde minuut zette Lobke Loonen ADO op voorsprong na een goede combinatie van Ravensbergen en IJzerman. ADO had overwicht en had in het eigen stadion dat geteisterd werd door stortbuien, meerdere kansen om de score uit te bouwen. De grootste kansen waren in de eerste helft voor Liz Ravensbergen (hard schot op het doel en in de laatste minuut een stift op de lat) en Nikki IJzerman (rakelings over) de lat.

Vier minuten na de rust werd verdubbelde Chloé van de Velde na een voorzet van Rijsbergen de score: 2-0.
Een kwartier later wees scheidsrechter Pepijn Helgering,  na een overtreding in de 16 op Ravensbergen, naar de stip. De strafschop werd door Lobke Loonen benut: 3-0.
In de 79e minuut zette Ravensbergen na een steekpass van Kayra Neleman de eindstand op het scorebord: 4-0.

Een mooi resultaat voor het team van trainer Sjaak Polak, al in de eerste wedstrijd drie punten en daardoor meteen een gedeelde tweede plek op de ranglijst.