Datum plaatsing: 16-09-2022 21:56:00

Verslag en foto's: ADO wint met wat geluk van PEC Zwolle

ADO Den Haag heeft de uitwedstrijd vrijdagavond tegen PEC Zwolle met 1-2 gewonnen door een doelpunt van Verheydt en een eigen doelpunt van Van Hintum.

Tegenstander PEC Zwolle degradeerde afgelopen seizoen naar de Keuken Kampioen Divisie waarin het momenteel de ongeslagen koploper van de ranglijst is.
De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was in het toen lege, vanwege Covid-maatregelen  Mac3 Park Stadion op 9 mei 2021. ADO won die wedstrijd met 0-1 door een doelpunt van Bobby Adekanye.

De Haagse club kampt met een steeds groter wordende ziekenboeg.
Eerder vielen Carlson en Komljenovic al langdurig uit, waarvan de verwachting is dat ze zeker een aantal maanden zijn uitgeschakeld. Deze week werd Boy Kemper geopereerd aan zijn hiel, ook op hem kan de komende maanden geen beroep worden gedaan.
Verder kon trainer Dirk Kuyt deze wedstrijd niet beschikken over Jordy Wehrman, hij zit zijn tweede en laatste wedstrijd uit van de schorsing naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Jong AZ.

De Zwollenaren gingen aanvallend van start. Tussen de gevaarlijke aanvallen op het Haagse doel door wist Severina zich in de derde minuut los te werken naar de andere veldhelft, kwam zelf niet in kansrijke positie en probeerde de bal voor te geven aan Verheydt, de voorzet werd echter geblokt door de Zwolse verdediging.
Ook Zwarts wist even door te breken, zijn afstandschot miste doel. Zwolle combineerde ondertussen lustig voort. Met name Van den Belt maakte het keeper Wentges lastig, met als grote kans zijn kopbal die op de lat belandde. In de 27e minuut was het dan wel raak. Van den Belt zette 'de blauwvingers' op 1-0 voorsprong.
In de 43e minuut profiteerde ADO van de ruimte die het kreeg, uit de kluts kwam de bal terecht bij Thomas Verheydt die daarop zijn tweede doelpunt van dit seizoen scoorde en dat maakte de stand gelijk: 1-1. Met deze stand werd een paar minuten later de kleedkamers opgezocht voor de rust.

Al snel na de thee leek ADO weer in problemen te komen. Maar het doelpunt dat Vellios in de 52e minuut uit een vrije trap binnenkopte, werd door scheidsrechter Van den Kerkhof afgekeurd wegens buitenspel.
Vijf minuten bracht Wentges redding toen een corner door Bram van Polen bijna tot een doelpunt werd verwerkt. ADO bleef het zich moeilijk maken.
Toch kwam ADO zelfs op voorsprong en nog wel door een eigen doelpunt van Van Hintum die de bal ongelukkig in zijn eigen goal werkte: 1-2.
Zwolle wisselde in de 68e minuut twee spelers, één van de spelers die het veld in kwam was Gervane Kastaneer, die een aantal jaren geleden nog voor ADO Den Haag uitkwam.
Ook ADO bracht een wissel in, Severina werd vervangen door Catic. Net voor het Haags kwartiertje werden Absalem en Siereveld vervangen door Rodriguez en Werker. Een paar minuten later kwamen Esajas en Bilate voor Klas en De Waal in het veld. Na nog een paar spannende momenten door kansjes voor de thuisploeg in de blessuretijd kon ADO met drie punten terugkeren naar Den Haag!

Vrijdag 30 september speelt ADO de volgende wedstrijd. Dan is thuis in het Bingoalstadion Jong PSV de tegenstander.