18 DBO 36 8 9 19 33
19 TOP 36 10 3 23 33

Datum plaatsing: 12-09-2022 22:12:00

Verslag: ADO ontsnapt tegen Jong Utrecht weer in laatste minuut aan nederlaag

ADO Den Haag heeft maandagavond in de Galgenwaard tegen Jong FC Utrecht een punt overgehouden aan de wedstrijd.

Drie dagen na de wedstrijd van vrijdag tegen Jong AZ die in de gelijkstand van 2-2 eindigde was het alweer tijd voor de volgende wedstrijd uit tegen Jong FC Utrecht.
Trainer Dirk Kuyt kreeg zondag op de training een aantal supporters op bezoek die uitleg wilden over het feit dat de Haagse formatie nog slechts 4 punten uit zes wedstrijden heeft weten te behalen. De trainer stond ze rustig te woord en had er vertrouwen in dat er nog genoeg resultaat gehaald zal worden.

Dat zou dan vanavond kunnen zijn in de wedstrijd van de nr. 18 tegen de nr. 17 van de ranglijst. Kuyt, die zelf in 1998 het betaald voetbal debuteerde als speler van FC Utrecht, moest wel al een aantal van zijn spelers die langdurige blessures hebben missen. Carlson en Komljenovic zijn langdurig uitgeschakeld en daar kwam ook nog eens Boy Kemper bij, die deze week aan zijn achillispees geopereerd gaat worden. Ook kon hij niet beschikken over Wehrman die twee wedstrijden geschorst is na zijn rode kaart van afgelopen vrijdag.

In de basisopstelling een paar wijzigingen ten opzichte van afgelopen vrijdag tegen Jong AZ:
In plaats van Severina begon nu Catic in de basis, Amir Absalem debuteerde in de basis als vervanger van Kemper en Siereveld op de plek van Werker.
In de eerste fase van de wedstrijd was er best goed spel van ADO te zien.  In de eerste drie minuten was er het eerste schot op doel van Klas die op de paal belandde en vanuit de daaropvolgende corner probeerde Catic het nog eens, maar dat was een makkelijke prooi voor de keeper.
In de 20 minuten daarna waren Breinburg en De Waal dicht bij een doelpunt, de aanvallen bleven echter zonder resultaat. Ook Verheydt probeerde het wel, maar de voorzetten van Zwarts en Catic kwamen niet goed aan bij de topscorer van vorig seizoen. Utrecht kreeg naar mate de wedstrijd vorderde meer kansen, met name Utrecht spelers Reinders, Redan en Booth creerden kansen. De stand waarmee de kleedkamers werd opgezocht voor de rust was echter nog steeds hetzelfde als waarmee de wedstrijd begonnen was.

Bij aanvang van de  tweede helft mocht ADO de aftrap nemen die na twee balcontacten de eigen keeper, zonder dat er een Utrechtenaar aan te pas was gekomen, in problemen bracht. Wentges kreeg de bal daardoor niet goed onder controle, maar wist toch de bal ternauwernood uit zijn doel te houden.
ADO was daarna wel weer aanvallend waar een vrije trap uit voorkwam, net voor de 16 meter. Breinburg schoot de bal over.
Daarna was het weer Utrecht die de regie overnam. ADO kwam heel goed weg toen Redan in de 52e minuut een grote kans had, maar de paal bracht redding.
Kuyt wisselde in de 63e minuut Breinburg, Absalem en Zwarts voor Owusu, Esajas en Severina.
FC Utrecht werd sterker en sterker en dat resulteerde vijf minuten later in een 1-0 voorsprong doordat invaller Fernandez na gestuntel in de Haagse verdediging in kon schieten en via de binnenkant paal scoorde.
ADO kon er weinig tegenover stellen, maar kon toch opgelucht adem halen toen een afstandschot van Owusu van richting veranderde en de Utrechtse keeper verraste: 1-1.
In de vijf minuten blessuretijd had invaller Rodriguez nog een grote kans om ADO alsnog op voorsprong te zetten, maar zijn inzet trof slechts het zijnet.

De vandaag aanwezige aandeelhouder Beristain zag de wedstrijd in 1-1 eindigen. Een wederom mager resultaat tegen een Jonge ploeg.
Vrijdagavond wacht alweer de volgende uitwedstrijd. Dan speelt ADO tegen koploper PEC Zwolle dat vanavond uit met 2-3 van Jong AZ heeft gewonnen.