Datum plaatsing: 09-09-2022 23:42:00

Verslag en foto's: ADO kan ook niet winnen van jong AZ

ADO Den Haag wist vrijdagavond in eigen huis niet verder te komen dan een 2-2 gelijkspel tegen Jong AZ.

Met de eindstand van 2-2 kwam ADO nog goed weg, want qua voetbal was er voor het Haagse publiek niet veel te genieten. Het publiek bestond vanwege de veiligheidsmaatregelen ook bij deze thuiswedstrijd uit alleen seizoenkaarthouders en zakenrelaties.

ADO startte dan wel fel, met in de eerste minuut meteen een kans voor Dhoraso Klas, die de bal voor het inkoppen had, maar de bal kwam naast het doel terecht. Ook verheydt kwam dicht bij het doel van de Alkmaarse doelman, maar de aanval was makkelijk te pareren door de keeper.
In de 11e minuut werd er door het publiek en de spelers geklapt als eerbetoon voor de onlangs overleden oud speler Ron de Roode.
ADO kwam daarna goed weg doordat Wentges een aantal malen redding bracht.
Het publiek begon te morren en scandeerde al een paar minuten "Voetballuh!!" toen het voor ADO raak was. Joël Zwarts zette de stand in de 28e minuut op 1-0.
Met deze stand werd de rust ingegaan.

De tweede helft was voor een groot deel het aankijken niet waard.
AZ maakte al snel, in de 51e minuut, de gelijkmaker door een fraai doelpunt van Soulyman Allouch, en daarna werd het rommelig. De amper 10 minuten in het veld staande Wehrmann, die in de 61e minuut in het veld was gekomen voor Klas, kwam met twee benen tegelijk in op zijn tegenstander, wat een directe rode kaart opleverde van scheidsrechter Bos.
Het Haagse spel werd nog rommeliger en een tegendoelpunt hing al een tijdje in de lucht. In de 82e minuut werd die uiteindelijk gemaakt door Buurmeester 1-2. Spreekkoren vanaf de tribunes en gewuif met witte zakdoekjes maakten de sfeer grimmig.
Gelukkig werd de eer nog enigszins gered door Catic die in de laatste minuut van de officiele speeltijd de 2-2 op het scorebord zette. Die stand hebben een aantal supporters niet meegemaakt, zij waren al op weg naar huis.
Zij zagen ook niet dat ADO in de blessuretijd de wedstrijd toch nog bijna winnend had kunnen afsluiten door een schot van Verheydt. De spits die het grootste deel van de wedstrijd tot het irritante toe door twee man bewaakt werd, zag dat de Alkmaarse keeper nog maar net redding kon brengen.

Eén punt en dat betekent totaal 4 punten uit 6 wedstrijden. Dat is natuurlijk veel te weinig. Maandag weer een nieuwe kans om het puntensaldo op te schroeven. Dan speelt ADO uit tegen Jong FC Utrecht in de Galgenwaard.