18 DBO 36 8 9 19 33
19 TOP 36 10 3 23 33

Datum plaatsing: 02-09-2022 22:00:00

Verslag en foto's: ADO komt er tegen Willem II niet aan te pas

ADO Den Haag heeft vrijdag in de uitwedstrijd tegen Willem II geen winst weten te behalen. De Tilburgers waren sterker en wisten ADO met 1-0 te verslaan.

Tegenstander Willem II degradeerde vorig jaar uit de eredivisie naar de Keuken Kampioen Divisie. De laatste uitwedstrijd van ADO Den Haag tegen de Tilburgse club dateert van 24 februari 2021, toen beide clubs nog in de eredivisie speelden. Die wedstrijd eindigde in een gelijkstand van 1-1. Het Haagse doelpunt kwam op naam van Shaquille Pinas. Van de spelers die in die wedstrijd voor ADO uitkwamen speelt alleen nog Boy Kemper bij ADO Den Haag.

Na de thuisoverwinning afgelopen zondag op Jong Ajax (4-0), die drie punten opleverde in de vier competitiewedstrijden die al gespeeld zijn, was het nu zaak om door te pakken om verder uit de onderste regionen van de ranglijst weg te komen.
Trainer Dirk Kuyt stelde vanavond hetzelfde elftal op als zondag tegen Jong Ajax. De afgelopen dinsdag aangetrokken aanvaller Mario Bilate nam op de bank plaats, evenals de van Estoril gehuurde middenvelder Titouan Thomas.

ADO Den Haag speelde deze wedstrijd met rouwbanden vanwege het overlijden van oud ADO Den Haag speler Ron de Roode (57).

Willem II was in de allereerste minuut meteen al kansrijk. Eerst werd het doel van Wentges belaagd vanuit een vrije trap. Daarna wist Wentges te redden na een aanval die uit de rebound voortkwam. Het eerste kansje voor ADO kwam in de tiende minuut toen Severina voorgaf op De Waal, de laatste kreeg de bal echter niet goed onder controle. De volgende kans voor de Haagse formatie kwam een kleine minuut later toen Kemper vanuit een corner probeerde in te koppen, de bal ging in plaats daarvan rakelings over het doel. Datzelfde scenario was er een minuut later ook aan de andere kant van het veld, waardoor de wedstrijd aantrekkelijk bleef voor de neutrale toeschouwer. De toeschouwers met een geel/groen hart zagen echter dat de thuisploeg licht overwicht had.
In de 31e minuut werd de wedstrijd door scheidsrechter Pol van Boekel even stilgelegd vanwege afgestoken vuurwerk vanuit het uitvak  richting de KingSide tribune. Na de korte onderbreking ging het spel verder zoals in het eerste half uur. Overwicht voor de Brabanders. Met in de 42e minuut een enorme kans voor Jesse Bosch die na een lage voorzet van Svensson de bal voor het intikken had, maar de bal ging  rakelings langs het doel van Wentges. Verheydt probeerde het daarna doelman Lamprou moeilijk te maken, maar deze kon de aanval makkelijk pareren.
De rust werd met de stand ingegaan waarmee de de wedstrijd begonnen was: 0-0.

Ook na de thee had ADO het moeilijk. In de 53e minuut kwam Willem II op voorsprong door een doelpunt van Michael de Leeuw. Doordat de bal nog werd aangeraakt door Asante kwam het doelpunt op zijn naam te staan. ADO kwam er op wat plaagstootjesna  niet meer aan te pas. Wel was er weer een enorme kans voor de tegenpartij in de 67e minuut toen Wentges redding moest brengen na een hoekschop. Toch wachtte Kuyt pas met wisselen tot de 72e minuut. Klas, De Waal en Severina werden vervangen door Esajas, Komljenovic en Catic. Ook Willem II trainer Kevin Hofland bracht vers bloed in. Het Haagse spel werd er niet beter van. De thuisploeg versierde corner na corner en Wentges en de verdediging moesten alle zeilen bijzetten om Willem II niet verder in de stand te laten uitlopen.
In de 84e minuut werd de nieuwe aanwinst Mario Bilate ten koste van Breinburg ingebracht.
ADO kwam in de 87e minuut goed weg toen een Willem II speler de bal zo in het doel van Wentges kon lopen, hij schoot echter ruim naast tot ontzetting van het thuispubliek dat al begonnen was met juichen. Ondanks de vele kansen voor de thuisploeg eindigde de wedstrijd voor de Tricolores 'slechts'  in 1-0.

ADO is door dit verlies weer twee plaatsen op de ranglijst gezakt.

Volgende week vrijdag wacht de thuiswedstrijd tegen Jong AZ. De wedstrijd begint om 20:00u in het Bingoal Stadion.