support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 RJC 7 6 0 1 18
2 VVV 7 4 2 1 14
3 GRO 7 4 1 2 13
4 CAM 7 4 1 2 13
5 GRA 7 4 1 2 13
6 EMM 7 3 3 1 12
7 ADO 7 3 3 1 12
8 JAZ 7 3 2 2 11
9 DOR 7 2 4 1 10
10 JUT 7 3 1 3 10
11 JPS 7 3 1 3 10
12 EIN 5 2 3 0 9
13 WII 6 2 2 2 8
14 MVV 6 2 1 3 7
15 NAC 7 2 1 4 7
16 HEL 7 2 1 4 7
17 DBO 7 2 0 5 6
18 TOP 6 1 1 4 4
19 JAJ 6 0 1 5 1
20 TEL 7 0 1 6 1
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
haagsetopsport

Datum plaatsing: 31-08-2022 19:34:00

Max de Waal: Hoe meer de posities bezet zijn hoe beter dat is voor het team


In aanloop naar de uitwedstrijd tegen Willem II sprak Rob Blankenstein van haagsetopsport.nl met aanvaller Max de Waal


Even terug naar afgelopen zondag de winst op Jong Ajax moet een hele opluchting geweest zijn !
Ja dat was zeker een opluchting want we hadden de punten natuurlijk hard nodig en die winst dat was sowieso een lekker gevoel.
ADO Den Haag Max de Waal

Je statistieken in deze wedstrijd een voorassist, een assist en een doelpunt beter kan niet zou je zeggen!
Het kan natuurlijk altijd beter maar het was wel een goeie wedstrijd waarin we als team gewoon goed hebben gestreden en waarin we verdiend de punten hebben gepakt.


Omdat het tegen Jong Ajax was (de Waal is gehuurd van Ajax, red.) doet dat dan nog wat extra’s met je?
Ja uiteraard je wil gewoon winnen van je oude team en dat hebben we gedaan dus dat is heerlijk.


Dan begint deze week een nieuw trainingsweek dan is de sfeer neem ik aan anders dan die weken ervoor!
Ja natuurlijk we hadden gewonnen en dat was tot nu toe nog niet het geval. De weken hiervoor keken we de beelden terug van de wedstrijden dan is iedereen toch timide en treurig en nu krijg je beelden te zien waarin we scoren  dus dat doet wat met een groep.


Je maakt de derde goal na een assist van Joël (Zwarts, red.) en je wacht tot het laatste moment waarop je de bal over de keeper chipt, een specialiteit?
Inderdaad ik wacht in zo’n situatie dat de keeper een beetje naar mij toekomt en dan denk je verder niet na en chip je de bal gewoon over de keeper heen het doel in.


Was het grote voordeel in deze wedstrijd dat je nu een keer, in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden nu een keer op voorsprong komt in plaats van op achterstand!
Ik denk wel dat je zoals nu een keer op voorsprong komt in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden dat het veel beter is voor je zelfvertrouwen en je zag ook dat het daarna beter ging wat ook tot uiting kwam in meer kansen wat in de wedstrijden daarvoor ook het geval was maar toen scoorde je niet.


Merk je dat ook in het veld dat het vertrouwen aan het toenemen is?
Dat merk je zeker en nu was het met de fans en daardoor krijg je een nog beter gevoel dus dat is qua vertrouwen zeker te merken.


Hoe kijk jij nu terug op die vier wedstrijden waarvan je er twee hebt gemist door een blessure?
Het was natuurlijk jammer dat ik er bij die twee wedstrijden niet bij kon zijn maar ik denk wel dat we die wedstrijden ook zeker hadden kunnen winnen tegen Den Bosch en MVV omdat we qua voetbal de betere ploeg waren. Alleen tegen Heracles waren we gewoon duidelijk de mindere en derhalve ook kansloos. Maar nu zat het een keertje wel mee en win je.


Het feit dat er nu, weliswaar beperkt publiek,  aanwezig mocht zijn speelt dat ook mee?
Dat weet ik eerlijk gezegd niet omdat ik zelf er nog nooit bij ben geweest met een vol stadion maar ik kan me voorstellen dat het dan nog beter is als er een vol huis is met je eigen supporters.


Komende vrijdag naar Tilburg waar Willem II wacht. Die zijn ook nog niet echt op stoom getuige het gelijkspel afgelopen maandag bij Jong FC Utrecht!
Zij draaien ook nog niet echt geweldig maar dat geldt ook voor ons wij draaiden tot zondag ook niet top en we winnen wel van Jong Ajax . Ik verwacht gewoon een scherp Willem II dat echt gemotiveerd zal zijn om te winnen maar goed dat zijn wij ook en dan gaan we zien wie de beste is.


De huidige stand in de KKD (Keuken Kampioen Divisie) met PEC Zwolle, Eindhoven, Heracles en Roda JC bovenaan zijn dat ook de ploegen die jij daar ook verwacht had?
Dat vind ik moeilijk te zeggen we zijn pas vier wedstrijden onderweg en het kan zomaar veranderen. Vorig jaar had Emmen na vijf wedstrijden ook pas één punt en die zijn uiteindelijk wel kampioen geworden dus het is lastig te zeggen. Maar het feit is wel dat die ploegen nu bovenaan staan  maar goed daar kan zeker nog verandering in komen.


De laatste tijd zijn er weer spelers bijgekomen. De laatste aanwinst is Mario Bilate een goede zaak vind je?
Ja natuurlijk hoe meer de posities bezet zijn hoe beter dat is voor het team en je houd op die manier ook elkaar scherp en Bilate is ook gewoon een goeie speler.


Hoe kijk jij nu terug op je tijd bij de club die voor jou nieuw is?
Ik kijk op een leuke periode terug waarbij ik het hartstikke naar mijn zin heb en de mensen op de club zijn reuze aardig en mijn teamgenoten zijn goeie gasten dus ik kijk zeker met een positief gevoel op de voorbije periode terug.