Datum plaatsing: 28-08-2022 15:54:00

Verslag en foto's: Klinkende overwinning voor ADO tegen Jong Ajax

ADO Den Haag heeft zondagmiddag in het eigen B!ngoalstadion met 4-0 gewonnen van Jong Ajax.

Na de eerste drie competitiewedstrijden verloren te hebben was een overwinning broodnodig om van de hatelijke laatste plaats op de ranglijst af te komen  en belangrijker nog het nodige zelfvertrouwen op te doen.

De eerste thuiswedstrijd werd begin deze maand vanwege de strafmaatregel van de KNVB voor de ongeregeldheden in de laatste wedstrijd vorig seizoen zonder publiek gespeeld.
Bij de wedstrijd van vandaag mochten in verband met veiligheidsmaatregelen alleen seizoenkaarthouders en sponsors en zakenrelaties aanwezig zijn.

Trainer Dirk Kuyt kon deze wedstrijd weer beschikken over aanvaller Max de Jong, die de afgelopen wedstrijden met een blessure te kampen had. De speler die dit seizoen van Ajax wordt gehuurd maakte in de voorbereiding een goede indruk en kwam ook in deze wedstrijd goed uit de verf.

Voor aanvang van de wedstrijd werd stadionspeaker Wietze Smid gehuldigd voor zijn 25-jarige activiteit bij de club.

ADO begon goed aan de wedstrijd en kwam in de tweede minuut al op voorsprong nadat Joël Zwarts op aangeven van Xander Severina de bal inkopte: 1-0.
In het half uur erna had ADO het wat moeilijk vooral op het middenveld, maar de verdedigers en Wentges zorgden ervoor dat de voorsprong behouden bleef. Ondertussen waren er een paar aardige kansen voor Severina, maar ook de keeper van de tegenpartij pareerde die aanvallen.
In de 36e minuut was het dan wel raak voor Severina. Na een mooie pass van Max de Waal schoot Severina de 2-0 binnen. Met die stand werd de rust ingegaan.

De tweede helft was nog maar een paar minuten oud toen Max de Waal, die dit seizoen van Ajax wordt gehuurd, na een pass van Zwarts de 3-0 op het scorebord zette middels een bijzonder fraai doelpunt.
Severina drukte zijn stempel op de wedstrijd door in de 60e minuut de bal van afstand hard in te schieten: 4-0. Zijn doelpunten en fraaie acties deze wedstrijd leverde hem de titel man of the match op.
In de resterende tijd van de wedstrijd paste Kuyt een drievoudige wissel toe: Severina, De Waal en Breinburg werden aan de kant gehaald voor Catic, Komljenovic en Wehrman.
In het Haags kwartiertje werden Esajas en Struijk ingebracht voor Klas en Verheydt. Ondertussen probeerde ADO nog een gunstiger doelsaldo te krijgen, maar Zwarts en Komljenovic kwamen ondanks een goede aanval niet tot scoren.

De wedstrijd eindigde dus in een 4-0 overwinning. Wat een weelde! Nog even er lekker van nagenieten en dan toewerken naar de uitwedstrijd vrijdag tegen Willem II.